Σε μεταμόσχευση καρδιάς υποβλήθηκε ο νικητής της Eurovision Σαλβαντόρ Σομπράλ
Ο νικητής του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, ο Πορτογάλος τραγουδιστής Σαλβαντόρ Σομπράλ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς, όπως ανακοίνωσε η ομάδα των γιατρών που τον είχε αναλάβει.
"Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και όλα πήγαν καλά", είπε ο χειρουργός Μιγκέλ Αμπεκασίς, της καρδιολογικής μονάδας του νοσοκομείου Σάντα Κρουζ, στα περίχωρα της Λισαβόνας.
Η επέμβαση έγινε την Παρασκευή. Ο Σομπράλ, που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, ήταν στη λίστα αναμονής εδώ και πολλούς μήνες, αναμένοντας να βρεθεί ένα συμβατό μόσχευμα. Η ανάρρωση θα είναι μακρά αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά "θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή", πρόσθεσε ο γιατρός του.
Τον περασμένο Μάιο ο 27χρονος Σομπράλ κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι Amar Pelos Dois που έγραψε η αδελφή του, Λουίζα, χαρίζοντας στην Πορτογαλία την πρώτη νίκη της.
Λόγω της ασθένειάς του ο νεαρός τραγουδιστής είχε βάλει την καριέρα του σε δεύτερο πλάνο, από τον Σεπτέμβριο και δεν απομακρυνόταν ποτέ από τους γιατρούς του για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων.
Δανία: Στους 36,8 βαθμούς η θερμοκρασία - Η πιο ζεστή μέρα από το 1874
18:48
Καπνοί από φρεάτιο στο κέντρο της Λαμίας κινητοποίησαν την πυροσβεστική
18:38
Παγκράτι: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εργοτίμου μετά την πτώση τοίχου
18:30
Δασική πυρκαγιά στα Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας - Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
18:21