Dickinson: Ο ναζισμός δεν έχει θέση σε καμία μουσική κοινότητα που ανήκω
Περίπου 10 ημέρες πριν, σε συναυλία των Καναδών Death Preacher στο Βανκούβερ ένας «οπαδός» κατάφερε με μια ανάρμοστη κίνηση να εξοργίσει την metal κοινότητα και όχι μόνο. Πολλοί καλλιτέχνες αντέδρασαν, ανάμεσά τους και ο Bruce Dickison των Iron Maiden.
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος άνδρας αποφάσισε να χαιρετήσει ναζιστικά στο τελευταίο τραγούδι της μπάντας. Αμέσως του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο αλλά αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να τον απομακρύνει η ασφάλεια.
Ο θρυλικός frontman των Maiden ήταν απόλυτος τόσο για τη συμπεριφορά του άντρα όσο και για το ναζισμό γενικότερα: «Είναι ανοησία. Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν έχουν θέση σε καμία μουσική κοινότητα που ανήκω. Πιστεύω πως ο κόσμος χρειάζεται ένα μάθημα ιστορίας, παρά ένα ακόμη μάθημα άγνοιας και άρνησης, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά».
Iron Maiden: Ο εμβληματικός metal θρύλος του Eddie αποκαλύπτεται
Ο Dickinson συμπλήρωσε πως «Άνθρωποι στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή οι πατέρες και οι παππούδες μας, πολέμησαν και πέθαναν για να φτιάξουν έναν κόσμο που δεν θα υπάρχουν τέτοιες απόψεις».
Αγορά ακινήτων: Ποια μένουν απούλητα - Οι τέσσερις τύποι των πωλητών
05:00
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Παράταση έως 17 Ιουλίου - Ποια αφορά
04:00
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00