Μια ιδιότυπη πρωτοβουλία ξεκίνησε στο διαδίκτυο ο γιος του σπουδαίου Ντέιβιντ Μπάουϊ, ο σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς για τους βιβλιόφιλους όλου του κόσμου.

Ήδη από το 2013 έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Μπόουι η λίστα με τα 100 αγαπημένα βιβλία του Βρετανού καλλιτέχνη ανάμεσα στα οποία ήταν "Ο Υπέροχος Γκάτσμπι" του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, "Έρημη χώρα" του Τόμας Στερνς Έλιοτ και "White Noise" του Ντον Ντελίλο.

"Ο μπαμπάς μου ήταν ένα 'τέρας' διαβάσματος" έγραψε ο Τζόουνς, που έχει σκηνοθετήσει της ταινίες Moon και Warcraft, στο Τwitter πριν επιβεβαιώσει το σχέδιο του.

"Μια από τις αληθινές του αγάπες ήταν τα ταξίδια του Πίτερ Ακρόιντ στην ιστορία της Βρετανίας και των πόλεών της. Αισθάνομαι το χρέος να αφιερώσω έναν λογοτεχνικό μαραθώνιο στον μπαμπά μου. Όταν μου το επιτρέψει ο χρόνος" πρόσθεσε.

duncan

"Εντάξει ομάδα! Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να διαβάσει το Hawksmoor του Πίτερ Ακρόιντ, ως διασκέδαση πριν μπούμε στα σκληρά πράγματα" ανακοίνωσε στη συνέχεια καλώντας μας σε ένα μαραθώνιο ανάγνωσης με τις ευλογίες του Ziggy Stardust.

Οι αναγνώστες θα πρέπει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να έχουν διαβάσει το βιβλίο μυστήριου των 288 σελίδων που κυκλοφόρησε το 1985 μέχρι να τους αποκαλυφθεί ποιο θα είναι το επόμενο.

Διαβάστε επίσης