Σε δημοπρασία βγαίνει το παρεκκλήσι στο κτήμα του δρ Ζακ Βάινμπεργκ, από τους πρωτοπόρους της σεξολογίας στη Γαλλία, περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε επίσης

Το ερειπωμένο παρεκκλήσι του 19ου αιώνα, νεογοτθικού ρυθμού, που δεσπόζει μέσα σε καταπράσινο κτήμα στην κεντρική Γαλλία, βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Rouillac στις 22 Ιανουαρίου, με μια προϋπόθεση. Ο αγοραστής του θα πρέπει να μεταφέρει το παρεκκλήσι για να το εγκαταστήσει αλλού.

"Είναι η πρώτη φορά που ένα παρεκκλήσι δημοπρατείται!", δήλωσε ο Φιλίπ Ρουγιάκ, ο αρμόδιος για την πώληση εκπλειστηριαστής, διευκρινίζοντας ότι η ελάχιστη τιμή εκκίνησης θα είναι "μόνο" 5.000 ευρώ.

Το επιβλητικό παρεκκλήσι, που ανεγέρθηκε γύρω στο 1890-1892 από τον Γκι Λαβό μέσα στο κτήμα του στο Μονσέ, δεν έχει περιληφθεί ούτε εγγραφεί στη συμπληρωματική απογραφή των ιστορικών μνημείων. Συνεπώς τίποτα δεν εμποδίζει την πώλησή του και την "αποσυναρμολόγησή" του.

p100201734200101

Καθώς το παρεκκλήσι είχε εγκαταλειφθεί, μια σφοδρή καταιγίδα τον Δεκέμβριο του 1999 προκάλεσε περαιτέρω φθορές στο κτίσμα. Το καμπαναριό έπεσε κατά τη διάρκεια μιας αδέξιας επιχείρησης αποκατάστασής του, η οροφή ξηλώθηκε και μόνο οι τοίχοι διατηρούνται.

Ο Βάιμπεργκ που έχει σήμερα το κτήμα, δεν επιθυμεί ούτε να συντηρήσει το κτίσμα, που είναι επικίνδυνο για τους δόκιμούς του, ούτε να αποφασίσει την τελική καταστροφή του. Καθώς ο νυν ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να προχωρήσει στην αναστύλωσή του, ανέθεσε την πώλησή του στον Ρουγιάκ με στόχο τη διάσωση του ακινήτου εξασφαλίζοντας παράλληλα τη "μεταφορά" του.


Διαβάστε επίσης

Στο «σφυρί» σπάνια βίντατζ πόστερ του Μίκι Μάους

Τσίπρας σε Ολάντ: «Ήσουν πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα»

Ολάντ: Σημαντικός ο ρόλος του κ. Παυλόπουλου για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Οι πέρλες των $36 εκατ: τιμή ρεκόρ για το κολιέ της ατίθασης Αντουανέτα