ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γεωμετρία & γραφιστική: οι Blaqk γοητεύουν την Αθήνα

Γεωμετρία & γραφιστική: οι Blaqk γοητεύουν την Αθήνα

"Στη συγκεκριμένη σειρά έργων έχουμε χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικά στοιχεία που το ένα συμπληρώνει και εξισορροπεί το άλλο" σημειώνουν οι Blaqk, το δίδυμο που γεμίζει με σύμβολα και γραφιστικά στοιχεία τον κόσμο γύρω μας, για την τελευταία έκθεση τους Capturing The Moment.

"Τα τρία έργα στον χώρο του Lockers ισορροπούν μεταξύ τους και λειτουργούν με έναν συμπληρωματικό τρόπο, ενώ η μεγαλύτερης κλίμακας τοιχογραφία στον χώρο του Laundry συνδέεται με τα έργα σε μουσαμά, δημιουργώντας μία ενιαία σύνθεση, η οποία για εμάς εκφράζει έννοιες όπως η κίνηση, η επανάληψη και η κατάσταση της στιγμής της δημιουργίας των έργων" προσθέτουν οι Blaqk, το δίδυμο που παντρεύει την καλλιγραφία και τη γεωμετρία με υποδειγματικό ταλέντο.

"Η έκθεση Capturing the Moment αποτελείται από έργα του εικαστικού διδύμου τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εντάσσονται σε μια νέα περίοδο, η οποία αποκτά τα βασικά χαρακτηριστικά της μέσα από τη βιωματική εμπειρία των ίδιων των δημιουργών" σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Aνδρέας Φακής.

"Μια διαδικασία η οποία προκύπτει από τον μη-διαχωρισμό του προσωπικού και του επαγγελματικού χρόνου· της καλλιγραφίας και της γεωμετρίας, από τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Η απλότητα, η ισορροπία, η αυτοτέλεια, η συμπληρωματικότητα και άλλες πιο ρευστές έννοιες που ενέχονται στο έργο των Blaqk, προκύπτουν κατά αυτό τον τρόπο".

Η ομάδα Blaqk δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2011 από τους Γρηγόρη Παπαγρηγορίου και Χρήστο Τζαφέρος (Simek). Η συνέργεια τους χαρακτηρίζεται από το γραφίστικο πάντρεμα των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τη δουλειά και των δύο.

Πρόκειται για γεωμετρικές φόρμες, γεωμετρικά μοτίβα (patterns) και καλλιγραφία/τυπογραφία, όπου η τελευταία χρησιμοποιείται στις συνθέσεις τους κυρίως ως αφηρημένο (abstract) διακοσμητικό στοιχείο.

Σημαντικό ρόλο στις εξωτερικές τους εφαρμογές παίζει η τοποθεσία, αφού αναπτύσσεται μεταξύ αυτής και του έργου μία αμφίδρομη σχέση, όπου το κάθε στοιχείο επηρεάζει το άλλο σε τέτοιο βαθμό όπου λειτουργούν σαν μονάδα. Γι’ αυτό τους ενδιαφέρει να βρίσκουν μοναδικά μέρη, άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπου τους δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και υφές, προσδίδοντας στο έργο τους ζωντάνια και εκφραστικότητα.

Tην έκθεση Capturing the Moment παρουσιάζει το ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4 στο project space Temporary Duplex. Mέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου κατόπιν ραντεβού. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του studio four.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ