Τριάντα εννιά χρόνια πέρασαν από τότε που ο Άντι Γουόρχολ ταξίδεψε στη Ρώμη για να συναντήσει τον Πάπα Ιωάννη - Παύλο τον Β' και σε ένα χρόνο, ο Άντι θα τιμηθεί με έκθεση στην καρδιά του Βατικανού

Διαβάστε επίσης

Οι συζητήσεις μεταξύ των Μουσείων του Βατικανού και του Μουσείου Άντι Γουόρχολ στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Στόχος είναι να οργανωθεί, το 2019, έκθεση των θρησκευτικών έργων του ποπ καλλιτέχνη. Θα φιλοξενηθεί στη Ρώμη και στο Πίτσμπουργκ, και θα σηματοδοτεί το ένα τέταρτο του αιώνα από τα εγκαίνια του αμερικανικού μουσείου.

Στην έκθεση θα περιληφθούν έργα ζωγραφικής από τη σειρά έργων «Μυστικός Δείπνος» που έκανε ο Γουόρχολ το 1986, εμπνεόμενος από τη νωπογραφία του ντα Βίντσι στο Μιλάνο. Επίσης, άλλα έργα του, καθώς και ταινίες και αρχειακό υλικό. Στη Ρώμη, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Braccio di Carlo Magno, έναν εκθεσιακό χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τον οποίο σχεδίασε ο Μπερνίνι.

 «Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε την πνευματική πλευρά του καλλιτέχνη» λέει η Barbara Jatta, διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού. «Για εμάς, είναι πολύ-πολύ σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη. Ζούμε σε έναν κόσμο εικόνων, και η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν τη συζήτηση» προσθέτει. 

Γιος Σλοβάκων μεταναστών, μελών της Σλοβακικής Βυζαντινής Καθολικής Εκκλησίας, ο Άντι Γουόρχολ σε όλη τη ζωή του ήταν ευσεβής. Πήγαινε στη λειτουργία στον ναό St. Vincent Ferrer στη Νέα Υόρκη, και πολλά βράδια εργαζόταν σε ένα κατάλυμα αστέγων που λειτουργούσε η Church of the Heavenly Rest.


Διαβάστε επίσης

Η «ακτινογραφία» της εκκλησιαστικής περιουσίας

Αντιδράσεις και προβληματισμός στους κόλπους της Εκκλησίας για το «ιερό deal»

Αυγενάκης: Η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος

Ο Βαρθολομαίος κάλεσε την Ελληνίδα πρόξενο για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου