ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γουές Άντερσον και η βικτοριανή κυρία του επελαύνουν σε μουσείο στη Βιέννη

Ο Γουές Άντερσον και η βικτοριανή κυρία του επελαύνουν σε μουσείο στη Βιέννη

Ο αγαπημένος παραμυθάς της έβδομης τέχνης, ο σκηνοθέτης Γουές Άντερσον και η σύντροφος και μυθιστοριογράφος Ζούμαν Μαλούφ θα αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες μέσα από έκθεση τέχνης στο Kunsthistorisches Museum, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη της Αυστρίας.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός των μεγάλων και πολύχρομων, σχεδόν λυρικών επιτυχιών επελαύνει στο εικαστικό τοπίο της πόλης το ερχόμενο φθινόπωρο.

Με δεδομένο το πόσο επικεντρώνεται ο Άντερσον στην αισθητική, όταν αναλαμβάνει τον ρόλο του σκηνοθέτη, η "εισβολή" του στις καλές τέχνες φαίνεται πως θα είναι το ίδιο μοναδική, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Dazed.

Συνεπιμελήτρια της έκθεσης μαζί με τον Άντερσον είναι η Λιβανέζα σύντροφός του, Ζουμάν Μαλούφ, γνωστή από το έργο της ως εικονογράφου, σχεδιάστριας κοστουμιών και μυθιστοριογράφου.

Η Μαλούφ έχει αναφερθεί από τη Vogue ως πιθανή μούσα του Αλεσάντρο Μικέλε του οίκου Gucci για το προσωπικό της στυλ, αυτό της "βικτοριανής κυρίας".

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Kunsthistorisches Museum (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης) της Βιέννης, όπου στεγάζεται μια εκτενής συλλογή μουσικών οργάνων, όπλων και πανοπλιών, καθώς και ελληνορωμαϊκών αρχαιοτήτων.

Οι Άντερσον και Μαλούφ θα αντλήσουν για την έκθεση κομμάτια από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, καθώς και τη συλλογή αυτοκρατορικών αμαξών και έλκηθρων από το κοντινό Μουσείο Wagenburg.

"Ο Γουές και η Ζούμαν είναι οι νέοι προσκεκλημένοι επιμελητές του Kunsthistorisches Museum, μετά τους Εντ Ράσα το 2012 και Έντμουντ ντε Βάαλ το 2016" δήλωσε ο επιμελητής Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου, Ζάσπερ Σαρπ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2019 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Βενετία για να φιλοξενηθεί στο Fondazione Prada του ιταλικού πολυτελούς οίκου μόδας.

VIP Wes Anderson Juman Malouf CM 23102017 17

Ο Άντερσον έχει μία μακρόχρονη σχέση με τον ιταλικό οίκο Prada, καθώς έχει σκηνοθετήσει διάφορες διαφημίσεις του και ταινίες μικρού μήκους και έχει σχεδιάσει ένα καφέ, το Bar Luce εντός του χώρου τέχνης και πολιτισμού, Fondazione Prada.

Το σουρεαλιστικό έργο του σκηνοθέτη των ταινιών The Grand Budapest και The Royal Tenenbaums έχει εμπνεύσει πολλούς στον κόσμο της τέχνης.

Σε παράλληλο χρόνο η νέα ταινία του Άντερσον, το Isle of Dogs, ανοίγει στις 15 Φεβρουαρίου το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

https://www.instagram.com/p/BZT0HepDDJU

Wes Anderson // Centered from kogonada on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ