ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρούμπενς: 4 εκατ. ευρώ για το τελευταίο κάστρο του μεγάλου ζωγράφου (pics)

Ρούμπενς: 4 εκατ. ευρώ για το τελευταίο κάστρο του μεγάλου ζωγράφου (pics)

Μια ιστορικής αξίας κατοικία αναζητάει το νέο ιδιοκτήτη της στο Βέλγιο. Το κάστρο Elewijt που ήταν και η τελευταία κατοικία του μεγάλου ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς θα περάσει στα χέρια άλλου με μία προϋπόθεση. Να μπορεί να καταβάλλει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια ευρώ, αρχική τιμή πώλησης της ιδιοκτησίας.

Ο μαέστρος της ζωγραφικής έμενε στο κάστρο Elewijt στο σημερινό Βέλγιο από το 1635 έως τον θάνατό του, το 1640.

Η ιδιοκτησία, που απέχει περί τα 25 χιλιόμετρα από την Αμβέρσα, προς το νότο, διαθέτει 33 δωμάτια και περικλείεται στις τρεις πλευρές της από τάφρο.

Το κάστρο ανεγέρθη το 1304.

"Ο τωρινός ιδιοκτήτης προχώρησε από το 1955, σταδιακά, σε εργασίες ανακαίνισης και το 2009 το κάστρο ανακηρύχθηκε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς" υπογραμμίζει, σε ανακοίνωση, το μεσιτικό γραφείο Engel & Völkers που έχει αναλάβει την πώληση.

"Ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος από την Αμβέρσα Πιέτερ Πάουλ Ρούμπενς αγόρασε το κάστρο για να ζήσει εκεί με τη δεύτερη σύζυγό του, τη 16χρονη Ελένα Φουρμέντ. Ανασχεδίασε πλήρως το κάστρο σε φλαμανδικό αναγεννησιακό στυλ και παρήγγειλε να τοποθετηθεί το οικόσημό του πάνω από το τζάκι, στο σαλόνι. Από τότε, όλοι αναφέρονταν στο κάστρο ως το Κάστρο του Ρούμπενς" πρόσθεσαν οι μεσίτες από το Μέχελεν.

rub

Ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς (Peter Paul Rubens, 28 Ιουνίου 1577 – 30 Μαΐου 1640) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς ζωγράφους, το έργο του οποίου εντάσσεται στην τεχνοτροπία του μπαρόκ.

Ο Ρούμπενς πέρασε την τελευταία δεκαετία της ζωής του στην Αμβέρσα και γύρω από αυτήν. Ο Φλαμανδός αγόρασε το κτήμα έξω από την Αμβέρσα, στο οποίο υπάρχει το Κάστρο του Ελεβάιτ (Elewijt), γνωστό και ως "Kasteel Het Steen" ή "Rubenskasteel" το 1635.

Ο Ρούμπενς ζωγράφισε εδώ πολλούς πίνακες, μεταξύ αυτών και το "Θέα του Χετ Στέεν, νωρίς το πρωί" του 1636.

rubens pinakas

@TheNationalGallery

ΔΗΜΟΦΙΛΗ