Αφροδίτη της Μήλου: με προσθετικά μέλη ευαισθητοποιεί για τα ΑμΕΑ
Με τη δύναμη ενός συμβόλου που φιλοξενείται στο Λούβρο, το εμβληματικό μουσείο της Γαλλίας, η μη κυβερνητική οργάνωση Handicap International "χάρισε" χέρια στην ακρωτηριασμένη Αφροδίτη της Μήλου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα ΑμΕΑ.
Η ΜΚΟ Handicap International εξόπλισε σήμερα στο Παρίσι αρκετά αγάλματα της γαλλικής πρωτεύουσας με προσθετικά μέλη 3D εκτύπωσης για να "προσελκύσει την προσοχή και να ευαισθητοποιήσει το μεγάλο κοινό" για τους περίπου 100 εκατομμύρια συνανθρώπους μας που χρειάζονται ορθοπεδικές συσκευές και προϊόντα σε όλο τον κόσμο.
Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση εξόπλισε το πρωί μέσα σε σταθμό του παρισινού μετρό αυτή η αναπαραγωγή του αγάλματος που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου. Και αναμένεται να συνεχίσει την "παρέμβασή" της σε άλλα έργα που βρίσκονται στα πάρκα της πρωτεύουσας.
Με τίτλο #bodycantwait, η επιχείρηση ευαισθητοποίησης για τα "σπασμένα κορμιά" άρχισε το 2015. "Παρά τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που χρειάζονται μια ορθοπεδική συσκευή, το πρόβλημα αυτό δεν είναι γνωστό στο μεγάλο κοινό" εξηγεί η ΜΚΟ.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της εκστρατείας αυτής, που διαρκεί εννέα μήνες, 19 άνθρωποι δέχτηκαν προθέσεις 3D εκτύπωσης στο Τόγκο, στη Συρία και στη Μαδαγασκάρη.
"Σήμερα θέλουμε να αυξήσουμε ταχύτητα για να φθάσουμε σε περισσότερες χώρες και να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους", τονίζει ο Ξαβιέ ντι Κρεστ, ο διευθυντής της Handicap International στη Γαλλία.
Για τη δεύτερη φάση, η MKO προτίθεται να προσφέρει προσθετικά μέλη σε 100 και πλέον ανθρώπους στην Ινδία.
SPONSORED
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
11:00
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε κρυφά 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31