ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτό κάλεσμα: κάντε rebranding την Ε.Ε. ενάντια στον εθνικισμό

Ανοιχτό κάλεσμα: κάντε rebranding την Ε.Ε. ενάντια στον εθνικισμό

Τρεις σπουδαίοι πρωτοπόροι των τεχνών υπερασπίζονται μια Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη και κάνουν ένα τολμηρό ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δημιουργικό μυαλό της ΕΕ που "παλέυει" ενάντια σε εθνικιστικές τάσεις και αποσχιστικά κινήματα.

Ο εικαστικός Βόλφγκανγκ Τίλμανς, ο αρχιτέκτονας Ρεμ Κοολχάας και ο αρχιτέκτονας από το στούντιο OMA, Στέφαν Πέτερμαν απευθύνουν έκκληση στα δημιουργικά μυαλά της Ευρώπης να συμβάλουν σε rebranding της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει των ευροεκλογών του Μαΐου 2019.

Οι τρεις καλλιτέχνες ζητάνε ιδέες για τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας της έννοιας Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του δεύτερου διετούς φόρουμ για την ευρωπαϊκή κουλτούρα, με τίτλο Τέχνη της Δημοκρατίας (31 Μαΐου-3 Ιουνίου, στο Άμστερνταμ).

Εκεί θα μαζευτούν καλλιτέχνες και στοχαστές από όλον τον κόσμο και θα ανταλλάξουν ιδέες για την Ευρώπη και θα οραματιστούν ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

01 EU Iconography barcode updated with Croatia OMA 1024x682

Η σημαία της ΕΕ ένα πολυεθνικό barcode. Σχέδιο του Rem Koolhaas (2004) @OMA

Πριν λίγο καιρό, ο Τίλμανς ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram την έκκληση στην οποία έγραφε: "Excellence in science since Da Vinci and Newton" (Διάκριση στην επιστήμη, από την εποχή του ντα Βίντσι και του Νεύτωνα), "Cooperation instead of Confrontation" (Συνεργασία αντί για αντιπαράθεση) "Living and Working Together in Peace" (Ζώντας και δουλεύοντας μαζί, εν ειρήνη), "Think Europe, Think Together" (Σκέψου Ευρώπη, σκέψου μαζί).

https://www.instagram.com/p/Bgn4_Y4DPVB

Οι Τίλμανς, Κοολχάας και Πέτερμαν, φανατικοί υπέρμαχοι της Ένωσης, έχουν συγκροτήσει το Eurolab, και ζητούν προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν σε μια καλύτερη επικοινωνιακή εκστρατεία για την Ευρώπη.

Τις προτάσεις αυτές θα μπορούν να τις επεξεργαστούν, στο πλαίσιο του φόρουμ, ειδικοί σε θέματα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 18 Απριλίου, στη διεύθυνση @cultureforum.eu, σε pdf 15 mB το πολύ, και στο Θέμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να αναγράφεται "Επώνυμο_Όνομα_Eurolab2018".

https://www.instagram.com/p/BhMPxSnB3xh

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ