ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου του «Στέλλα Κοιμήσου» το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου του «Στέλλα Κοιμήσου» το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Ιωάννα Κολιοπούλου είναι η νέα "ιδιοκτήτρια" της εμβληματικής καρφίτσας, το ιδιαίτερο τρόπαιο που κάθε χρόνο παραδίδει στη "θεατρική πρωταγωνίστρια" της χρονιάς το Ίδρυμα Μερκούρη.

Η Κολιοπούλου βραβεύθηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη "Στέλλα Κοιμήσου" που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο Εθνικό Θέατρο.

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μερκούρη στην Πλάκα, το βραβείο -η αγαπημένη καρφίτσα της ηθοποιού- απένειμε στη φετινή νικήτρια η 'Αλκη Ζέη.

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου μονοπώλησε το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού με το ταλέντο της στις παραστάσεις Παράσιτα και Στέλλα Κοιμήσου που ήταν μόνιμα sold out.

Η απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου άφησε πίσω της το πτυχίο στη Φιλολογία για να ακολουθήσει την θεατρική περιπέτεια της χτίζοντας εδώ και εφτά χρόνια ένα προσεγμένο σε επιλογές και δικαιωμένο σε ερμηνείες προφίλ.

Συνυποψήφιες για το βραβείο ήταν: η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση "Στέλλα Βιολάντη" (σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το "Ορλάντο" (διασκευή και σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Θέατρο Skrow) και η Αλεξάνδρα Καζάζου για το "Insenso" (σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ