ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γυμνή τέχνη: πως 161 γυμνιστές έγραψαν ιστορία στο Palais de Tokyo

Γυμνή τέχνη: πως 161 γυμνιστές έγραψαν ιστορία στο Palais de Tokyo

"Τι απίστευτη ημέρα! Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον γυμνισμό!" έγραψε στο Twitter η Ένωση Γυμνιστών Παρισιού (ANP). Η ανάρτηση γιόρταζε μια ημέρα ορόσημο για τους εραστές της αδαμιαίας περιβολής στη Γαλλία.

Το Σάββατο 161 γυμνιστές εισέβαλαν στο Palais de Tokyo, όλοι μέλη της Ένωσης που που ανταποκρίθηκε θερμά στην πρόσκληση του κέντρου σύγχρονης τέχνης. Είναι μια μεγάλη αρχή στη Γαλλία, σύμφωνα με το μουσείο.

Δύο ώρες πριν ανοίξουν οι πύλες του μουσείου για το κοινό, οι 161 φιλότεχνοι φυσιολάτρες που επιλέχθηκαν, πέρασαν το κατώφλι του Παλέ ντε Τοκιό για μια ξεχωριστή ξενάγηση, εντελώς δωρεάν, στην έκθεση "Discorde, fille de la nuit".

Η επίσκεψη άρχισε στις 9.30 το πρωί, διήρκησε δύο ώρες και ολοκληρώθηκε με τους ευτυχείς επισκέπτες να πίνουν ένα "ποτηράκι φιλίας" στη στέγη του μουσείου απολαμβάνοντας τη θέα στον Πύργο του 'Αιφελ.

Οι θέσεις που διατέθηκαν μέσω Διαδικτύου εξαντλήθηκαν μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες γι΄αυτή την επίσκεψη που περιλάμβανε ξενάγηση και την οποία συντόνισε ένας πολιτισμικός διαμεσολαβητής του μουσείου, ανακοίνωσε το Παλέ ντε Τοκιό.

"Τι απίστευτη στιγμή, τι επιτυχία! Οι νοοτροπίες αλλάζουν και ο κόσμος συνηθίζει στον γυμνισμό", έγραψε σε χαιρετιστήριο μήνυμά της στο Twitter η ένωση γυμνιστών ANP.

Μια ακόμη γυμνή νίκη

Αυτό είναι μια ακόμη νίκη της κοινότητας των γυμνιστών στο Παρίσι. Πρόσφατα οι γυμνιστές απέκτησαν τον δικό τους υπαίθριο χώρο στο Παρίσι, έστω για κάποιες εβδομάδες.

Ο περιφραγμένος χώρος μέσα στον κήπο του Μπουά ντε Βενσέν, ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, λειτούργησε σε πρώτη φάση πειραματικά, από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2017.

Οι Παριζιάνοι έχουν ήδη μια δημόσια πισίνα, όπου μπορούν να κολυμπούν γυμνοί τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν περίπου 460 χώροι για γυμνιστές, ανάμεσά τους 155 χώροι για κάμπινγκ και 73 παραλίες.

Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν ως τακτική τους συνήθεια τον γυμνισμό, σύμφωνα την ένωση γυμνιστών France 4.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ