ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Milan Design Week: μέσα στο λαβύρινθο κόσμημα του οίκου Bvlgari

Milan Design Week: μέσα στο λαβύρινθο κόσμημα του οίκου Bvlgari

Το κόσμημα γίνεται αρχιτεκτονική σε μία εγκατάσταση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των θιασωτών του φεστιβάλ design στο Μιλάνο.

"Με αυτήν την εγκατάσταση, θέλαμε να συλλάβουμε τα χρώματα, τα υλικά και την εφευρετικότητα του Bvlgari, μιας παγκοσμίως γνωστής φίρμας, μετατρέποντας σε χώρο το διαχρονικό μοτίβο serpenti. Τα κοσμήματα γίνονται αρχιτεκτονική. Περάστε στο serpenti!" είπε ενθουσιασμένος ένας εκ των ιδρυτών του ολλανδικού γραφείου MVRDV, ο Jacob van Rijs.

O Rijs και οι συνεργάτες του δημιούργησαν έναν λαβύρινθο αισθήσεων, χρωμάτων και υλικών για τον οίκο Bvlgari που εντυπωσίασε στο Salone del Mobile στο Μιλάνο.

Η εγκατάσταση του MVRDV μετέτρεψε το εμβληματικό serpenti μπρασελέ του Bulgari σε μια εμπειρία χώρου που προσομοιάζει σε ένα είδος κυψέλης καλυμμένης με κοσμήματα και η οποία επιδεικνύει τις άπειρες πιθανότητες συνδυασμού υλικών.

Ήθελε, επίσης, να εισάγει τον επισκέπτη σε έναν κόσμο πολύτιμων και μη συμβατικών υλικών, αντλώντας κάθε ψηφίδα από το ρεπερτόριο του Bulgari.

Το ολλανδικό γραφείο αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών λύσεων MVRDV, συνεργαζόμενο με τον οίκο κοσμημάτων Bulgari, δημιούργησε μια εγκατάσταση που συζητήθηκε πολύ αποπλανώντας τους επισκέπτες του Milan Design Week σε ένα λαβύρινθο με πυξίδα την τέχνη της κοσμηματοποιίας.

https://www.instagram.com/p/BhtJc5ahKbM

Το κόσμημα στην πόλη

Το Athens Jewelry Week επιστρέφει στο τρίτο του ετήσιο ραντεβού με τους εραστές της τέχνης στην Αθήνα από τις 23 έως τις 30 Μαΐου, με την κεντρική έκθεση Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι να φιλοξενείται για δεύτερη φορά στο Μουσείο Μπενάκη.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν άλλες 9 εκθέσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και performance στο κέντρο της Αθήνας, και συνολικά θα παρουσιαστεί το έργο 120 δημιουργών σύγχρονου καλλιτεχνικού κοσμήματος απ’ όλον τον κόσμο.

Για μία εβδομάδα η πόλη μετατρέπεται σε ένα διαδραστικό πεδίο ανταλλαγής ιδεών και σύγχρονης δημιουργίας, συγκεντρώνοντας ένα πλήθος από διεθνείς καλλιτέχνες, επιμελητές, γκαλερίστες, συλλέκτες και εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών.

Το Athens Jewelry Week αποσκοπεί να γίνει μια σταθερή πλατφόρμα επικοινωνίας και έμπνευσης για τους καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο, να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τις πολλαπλές διαστάσεις της σύγχρονης κοσμηματοποιίας και να αναδείξει το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα ως μια πτυχή της σύγχρονης τέχνης, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Athens Jewelry Week 2018 militsi This is Not a Pipe Case preview 1200x800

Militsi - This is Not a Pipe Case

Guest Artist και επίτιμη καλεσμένη του AJW 2018 είναι η Μαρία Μηλίτση, μια καλλιτέχνιδα που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, με ενεργή παρουσία σε εικαστικές εκθέσεις από το 1999 σε Ευρώπη και Αμερική.

Τα έργα της αποπνέουν την αισθητική των Αναγεννησιακών "δωματίων των θαυμάτων" αφού καταπιάνεται κυρίως με αντικείμενα που βρίσκει σε παλαιοπωλεία, τα οποία μετατρέπει σε φορέσιμα έργα τέχνης ή αξιοπερίεργα αντικείμενα τονίζοντας, με την παρέμβασή της, την εικαστική τους διάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ