ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ αποκαλύπτει ιστορικούς θησαυρούς

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ αποκαλύπτει ιστορικούς θησαυρούς
Pixabay

Ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά σημεία του Λονδίνου, το Αββαείο του Ουέστμινστερ, αποκαλύπτει στο κοινό μία πτυχή του την οποία έως τώρα έκρυβε, για να αναδείξει 300 αντικείμενα μεγάλης ιστορικής σημασίας, όπως η άδεια γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ένας χώρος που μέχρι σήμερα παρέμενε «μυστικός» ανοίγει για το κοινό, αποκαλύπτοντας τους ιστορικούς θησαυρούς που είναι κρυμμένοι εκεί. Ο λόγος για το υπερώο του 13ου αιώνα, που βρίσκεται 16 μέτρα πάνω από το έδαφος της γοτθικού ρυθμού εκκλησίας, όπου γίνονται στέψεις, αλλά και γαμήλιες τελετές.

Από το έργα τέχνης του Ουέστμινστερ έως και την άδεια γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, τα αντικείμενα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο τεσσάρων διαφορετικών εκθέσεων: «Χτίζοντας το Αββαείο Ουέστμινστερ», «Λατρεία και Καθημερινή Ζωή», «Αββαείο Ουέστμινστερ και η Μοναρχία» και «Το Αββαείο και η Εθνική Μνήμη».

«Είναι η πρώτη φορά που θα δεχθούμε το κοινό εδώ πάνω» αναφέρει η Vanessa Simeoni, επικεφαλής συντήρησης του Αββαείου, στο πρακτορείο Reuters. «Πάρα πολλά από τα αντικείμενα δεν έχουν αποκαλυφθεί ξανά στο κοινό».

Ο χώρος, από τον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν μία πανοραμική θέα του Ουέστμινστερ, θα ανοίξουν στις 11 του μηνός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ