ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Hong Kong Ballet: το Χονγκ Κονγκ αψηφά χρόνο & βαρύτητα κάνοντας plié

Hong Kong Ballet: το Χονγκ Κονγκ αψηφά χρόνο & βαρύτητα κάνοντας plié
Dean Alexander/Hong Kong Ballet

Δεν είναι εύκολο το να αναβαθμίσει κανείς το ήδη πανέμορφο αστικό τοπίο μιας πόλης που λατρεύει όσο και λατρεύεται από εκλεκτούς κι όμως, ο χορευτικός θίασος  του Χονγκ Κονγκ, Ηοng Kong Ballet κατόρθωσε να το κάνει. 

Προκειμένου να προωθήσει την επερχόμενη του σεζόν για το 2018-2019, ο θίασος συνεργάστηκε με τον περίφημο φωτογράφο Dean Alexander για να δημιουργήσει μια σειρά φωτογραφιών που "αποπνέουν ενέργεια".

Στιγμιότυπα λυρικής ομορφιάς με πρωταγωνιστές τους χορευτές της πόλης που παγώνουν το χωροχρόνο, αψηφούν τη βαρύτητα και αναδεικνύουν το ταλέντο και την πλαστικότητα τους μπροστά από τους ουρανοξύστες του πλούτου, τα εστιατόρια της απόλαυσης και τους ναούς που ακούνε τις προσευχές μιας μητρόπολης που ορίζει το μέλλον.

Καθόλου απρόβλεπτο οι χορευτές κλέβουν την παράσταση από τα πανέμορφα σκηνικά μπροστά στα οποία ποζάρουν, μερικά εκ των οποίων είναι η πρόσοψη της περιοχής Kowloon και το εστιατόριο θαλασσινών Aberdeen’s Jumbo Seafood.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στην διαφημιστική καμπάνια για τη νέα σεζόν, ο τίτλος της οποίας είναι "Ποτέ Μην Μένεις Ακίνητος" (Never Stand Still).

Την επιμέλεια της νέας σεζόν, η οποία ξεκινά στις 18 Ιουλίου, ανέλαβε ο καλλιτεχνικός σκηνοθέτης Septime Webre, πρώην καλλιτεχνικός σκηνοθέτης του μπαλέτου της Ουάσιγκτον.

Παραμύθια για όλους

5af2fbbcea0851

Η πρώτη παράσταση είναι μία παραγωγή της "Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων". Μερικές από τις υπόλοιπες παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι "Ο Μεγάλος Γκάτσμπι", "Ο Κουρσάρος" και "Ο Καρυοθραύστης".

Ο θίασος μπαλέτου του Χόνγκ Κονγκ ιδρύθηκε το 1979 και πλέον αποτελείται από σχεδόν 50 χορευτές από το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αμερική αλλά και άλλα μέρη της Ασίας.

Το ρεπερτόριό του καλύπτει μεγάλο εύρος: από παραστάσεις μεγάλου μήκους, κλασσικά και νεοκλασικά έργα, μέχρι σύγχρονο μπαλέτο και συντομευμένες παραγωγές κλασσικών μπαλέτων για παιδιά.

Αν θέλετε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μπαλέτου του Χόνγκ Κονγκ. Αν κρίνουμε από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν, οι φετινοί χορευτές δεν πρόκειται να σας απογοητεύσουν!

Ballet dancers showcase Hong Kong in gravity-defying images by CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ