ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είστε αστυνόμος Μπέκας ή Πουαρό; Λύστε το μυστήριο στην Τεχνόπολη

Είστε αστυνόμος Μπέκας ή Πουαρό; Λύστε το μυστήριο στην Τεχνόπολη

Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιο ήταν το κίνητρό του; Υπάρχουν συνεργοί και ποιοι είναι; Θα καταφέρει η ομάδα σας να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας προτού υπάρξουν θύματα; Mε αφορμή την ανάδειξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 ένα συνεργατικό RPG παιχνίδι μυστηρίου, όπου οι παίχτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ντετέκτιβ και προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα ακολουθώντας τα στοιχεία λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη ως φόρος τιμής στην αστυνομική λογοτεχνία μυστηρίου.

Στο "Detective stories" οι παίχτες ανακαλύπτουν την δύναμη της διαδραστικής αφήγησης, του interactive storytelling και του βιβλίου, παίζοντας. Παίρνοντας τον ρόλο και τις ικανότητες ενός αγαπημένου ήρωα της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας όπως του Ηρακλή Πουαρώ, του Σερλοκ Χολμς, της Μις Μαρπλς, του Φίλιπ Μάρλοου, του Γουίλιαμ Μέρντοχ, του Χάρι Χόλε, του Αστυνόμου Μπέκα, του Πέπε Καρβάλιο, και με τη βοήθεια ενός ευρευτηρίου διευθύνσεων και στοιχείων από τη σκηνή του εγκλήματος, οι παίχτες καλούνται να αποφασίσουν ποιους μάρτυρες θα ανακρίνουν, ποιους χώρους θα επισκεφθούν και ποια στοιχεία της υπόθεσης είναι σημαντικά για να βρουν τον ένοχο.

Η δράση πραγματοποιείται από την Challedu με τη στήριξη της Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβίου. Μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο Δήμος της Αθήνας και η πόλη από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου "Detective Stories" διοργανώνεται στις 20 και 21 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

Μέσα από τη δράση αποκαλύπτεται η δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου, μέσα από το παιχνίδι και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 15 ετών και σε ενήλικες. Η διοργάνωση εντάσσεται στη θεματική ενότητα "Ανακαλύπτοντας θησαυρούς" και στόχος της είναι η διάδοση του παιχνιδιού ως μέσου διαπαιδαγώγησης, αλληλεπίδρασης, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μαθητές, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενήλικες επιστήμονες ειδικών κλάδων όπως εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής ένταξης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για την Αθήνα 2018

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου UNESCO είναι μια διοργάνωση του δήμου Αθηναίων που διαρκεί για ένα έτος, από τις 23 Απριλίου 2018, αναδεικνύοντας την πόλη σε πολιτιστικό προορισμό.

Η Αθήνα για μια ολόκληρη χρονιά γιορτάζει την ανάγνωση και το βιβλίο με εκδηλώσεις λόγου, στρογγυλά τραπέζια, Έλληνες και ξένους συγγραφείς, καλλιτέχνες, αθηναϊκές διαδρομές, διαδρομές βιβλίου, φεστιβάλ, σκυταλοδρομίες λόγου, καλλιτεχνικά δρώμενα, σπάνιες συλλογές, μετακινούμενες βιβλιοθήκες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με έμπνευση το βιβλίο.

Με το σύνθημα "Η Πόλη Διαβάζει – Βιβλία Παντού!" η διοργάνωση κάνει το βιβλίο προσιτό σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και προέλευσης.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλο το πρόγραμμα Απριλίου-Ιουλίου 2018 σε PDF.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ