ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης θέλει να φωτογραφίσεις την δική σου Σαμοθράκη

Το Μουσείο Ακρόπολης θέλει να φωτογραφίσεις την δική σου Σαμοθράκη

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών”, το Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει έναν διαγωνισμό φωτογραφίας στο κοινωνικό δίκτυο των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών της εικόνας με θέμα “My Samothraki Exhibition”.

Το Μουσείο που πλέον κοσμεί την πόλη εδώ και 6 χρόνια, μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε από κοινού την ψηφιακή έκθεση συλλέγοντας φωτογραφίες όπου οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις από τη Σαμοθράκη συναντούν τα αρχαιολογικά μυστήρια του νησιού.

“Η Σαμοθράκη – το νησί του Αιόλου κατά τη μυθολογία- ξεπροβάλλει μέσα από το Θρακικό πέλαγος, στεφανωμένη από τον υψηλότερο ορεινό όγκο του Αιγαίου, το επιβλητικό όρος Σάος. Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εδώ παρακολουθούσε ο θεός Ποσειδώνας την εξέλιξη του Τρωϊκού Πολέμου. Το ιερό βουνό της αρχαιότητας με τις άγριες κορυφές του, οι βοτσαλωτές ακρογιαλιές, τα τρεχούμενα νερά, η ανέγγιχτη φύση, οι ξακουστές ιαματικές πηγές, οι μοναδικές αρχαιότητες και μια Χώρα – στολίδι, συνθέτουν τη γοητεία του μυστηριακού αυτού τόπου” γράφει το σχόλιο στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης, το οποίο και απολαμβάνει την εύνοια του TripAdvisor και της κοινότητας του αφού το ανέδειξαν 11ο στη λίστα τους με τα καλύτερα μουσεία που πρέπει να επισκεφθούν οι φιλότεχνοι.

Πέρα από το hashtag #MySamothrakiExhibition μπορείς να συμμετέχεις στην ψηφιακή gallery και με τα #MySamothrakiMysteries,#MySamothrakiClimbing, #MySamothrakiCamping,#MySamothrakiSwimming, #MySamothrakiEating

Ο διαγωνισμός διαρκεί έως και τις 30 Νοεμβρίου του 2015. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ