ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χάρι Πότερ: η Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει ακόμη μια μαγική θεωρία συνωμοσίας

Χάρι Πότερ: η Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει ακόμη μια μαγική θεωρία συνωμοσίας

Μπορεί η ίδια να επιβεβαίωσε τον Ιούλιο ότι αφήνει τον Χάρι Πότερ πίσω της αναζητώντας την περιπέτεια σε άλλα λογοτεχνικά λημέρια όμως η συγγραφέας  Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνεχίζει να επιβεβαιώνει ή να ακυρώνει διάφορες φήμες ή θεωρίες συνωμοσίας για τον αγαπημένο μάγο όλων από θαυμαστές της σειράς.

Συχνά, καταφεύγει στο Twitter για να κοινοποιήσει λεπτομέρειες. Παραδείγματος χάρη, ότι ο Ντάμπλντορ ήταν ομοφυλόφιλος. Ότι ο Βόλντεμορτ δεν λέγεται «Βόλντεμορτ» αλλά «Βόλντεμορ» (λες και είναι Γάλλος αριστοκράτης). Ότι ο Ρον και η Ερμιόνη δεν θα έπρεπε να καταλήξουν να είναι ζευγάρι.

Προσφάτως, έκανε πάλι χρήση του Twitter για να επιβεβαιώσει, αυτή τη φορά, θεωρία που διατύπωσε ο χρήστης @atulaak. Και η οποία έχει να κάνει με το πώς προφέρεται σωστά το όνομα της Ερμιόνης.

Ο @atulaak, τουίταρε ότι η συγγραφέας δίνει τη σωστή προφορά στο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς», σε διάλογο μεταξύ Ερμιόνης και Βίκτορ Κραμ (του σταρ του παιχνιδιού Κουίντιτς), ο οποίος επέμενε να τη λέει «Χερμιόουν».

Θυμίζουμε ότι η παράγραφος από το βιβλίο έχει ως εξής:

«Η Ερμιόνη τώρα μάθαινε τον Βίκτορ Κραμ να λέει το όνομά της σωστά καθώς συνεχώς την έλεγε "Χερμιόουν".

"Χερ-μι-ό-νι είπε αυτή, αργά και καθαρά.

"Χερμ-όουν-νίνι" (λέει ο Κραμ).

"Αρκετά κοντά" είπε αυτή, διασταυρώνοντας το βλέμμα της με αυτό του Χάρι και χαμογελώντας».

Μία μέρα μετά, η Ρόουλινγκ τουίταρε: «Η θεωρία είναι σωστή».

Χερμιόνι, λοιπόν με τη βούλα της συγγραφέως που λέει πλέον αντίο στον ευγενή ήρωα με τα ξόρκια.

Ο αποχαιρετισμός της Ρόουλινγκ

Η 53χρονη Βρετανίδα που υπογράφει το σενάριο του βραβευμένου πλέον με Τony θεατρικού έργου "Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο παιδί" αλλά και τα σενάρια για την κινηματογραφική σειρά "Fantastic Beasts and Where to Find Them" (Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται) ανακοίνωσε τα νέα της σχέδια στην ιστοσελίδα της.

Στην ερώτηση: Τι γράφετε αυτή τη στιγμή; η Ρόουλινγκ απάντησε: "Μόλις τελείωσα το τέταρτο μυθιστόρημα του Γκάλμπρεϊθ Lethal White και τώρα γράφω το σενάριο της τρίτης ταινίας Φανταστικά Ζώα. Έπειτα από αυτό, θα γράψω ένα ακόμη παιδικό βιβλίο. Επί έξι χρόνια έπλαθα την ιστορία που δεν έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ, λοιπόν είναι η ώρα να τη γράψω στο χαρτί".

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι το θέμα του βιβλίου αυτού δεν θα έχει σχέση με τον κόσμο των μάγων, που και απογοητεύει και γοητεύει.

"Θα μπορούσαμε όλοι να περάσουμε τη ζωή μας παρακολουθώντας διάφορες ιστορίες για τον Χάρι Πότερ αλλά το εγχείρημα της εξερεύνησης ενός νέου χώρου είναι ενδιαφέρον" είπε.

Ενώ η Ρόουλινγκ γράφει το πέμπτο της μυθιστόρημα για ενήλικες, ιστορικά η παρουσία της στο παιδικό βιβλίο φαντασίας είναι πολύ πετυχημένη.

Οσο για τη δεύτερη ταινία της σειράς "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", θα προβληθεί στις βρετανικές αίθουσες φέτος τον Νοέμβριο και οι θεατές μπορούν να αναμένουν πέντε ταινίες συνολικά που θα καλύπτουν τη διαδρομή του Νιουτ Σκάμαντερ από το 1926 έως το 1945.

Η τρίτη ταινία δεν έχει ακόμη τίτλο και δεν θα προβληθεί έως τουλάχιστον το 2020.

Ο συμβολισμός και ο θάνατος

Πρόσφατα η Ρόουλινγκ αποκάλυψε την πηγή έμπνευσής της για το σύμβολο του "Deathly Hallows" σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC.

Πρόκειται για ένα τριαδικό σημάδι, αφού αποτελείται από τρία ξεχωριστά στοιχεία: το "Elder Wand" που συμβολίζεται από μία ευθεία κάθετη γραμμή, το "Resurrection Stone" που είναι ο κύκλος που περιβάλλει τη γραμμή και το σύμβολο ολοκληρώνεται με το εξωτερικό τρίγωνο που τα περικλείει και είναι το σύμβολο του "Cloak of Invisibility" αναφέρει.

Σύμφωνα με τα βιβλία ο μάγος που θα καταφέρει να βρει και να συνδυάσει αυτά τα τρία στοιχεία θα γίνει ο "Δάσκαλος του Θανάτου".

Μιλώντας στο νέο ντοκιμαντέρ "Ο Χάρι Πότερ και η ιστορία της μαγείας", η συγγραφέας αποκάλυψε ότι το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975, "Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς" με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν, την οποία έβλεπε τη νύχτα που η μητέρα της πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 45 χρόνων.

"Έμενα στο σπίτι ενός φίλου και έγραφα τον Πότερ για έξι μήνες και έμενα ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν επειδή έβλεπα την ταινία 'Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς'" δήλωσε η Ρόουλινγκ.

"Κάποια στιγμή την ώρα που έβλεπα την ταινία... η μητέρα μου πέθανε, 250 μίλια μακριά, μου τηλεφώνησαν την επόμενη μέρα για να μου πουν ότι έχει πεθάνει" είπε.

"Με έλουσε κρύος ιδρώτας"

Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε συνδυάσει τα δύο σχήματα μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα ξαναείδε την ταινία και είδε τις ομοιότητες των δύο συμβόλων και τότε "με έλουσε κρύος ιδρώτας" τόνισε.

Η Ρόουλινγκ έχει μιλήσει ξανά για τον θάνατο της μητέρας της από σκλήρυνση κατά πλάκας αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα "τεράστιο σοκ" για τη βρετανή συγγραφέα. Η συγγραφέας, η οποία έχει ιδρύσει την κλινική Άννα Ρόουλινγκ για την έρευνα των νευρολογικών ασθενειών, δήλωσε στην The Telegraph.

"Η μαμά πάντα φαινόταν πολύ νέα. Ήταν αδύνατη, δεν κάπνιζε, δεν έπινε και τα λέω όλα αυτά γιατί όταν διαγνώστηκε στα 35 της χρόνια από μία ασθένεια που θα την σκότωνε ήταν για μας και για όλους όσοι την γνώριζαν ένα τεράστιο σοκ".

Η μεγαλύτερη στεναχώρια για τη Ρόουλινγκ είναι ότι η μητέρα της, στην οποία άρεσε να διαβάζει, δεν έμαθε ποτέ ότι η κόρη της έγινε μία επιτυχημένη συγγραφέας. Δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει τον Χάρι Πότερ, καθώς η Ρόουλινγκ άρχισε να γράφει το πρώτο βιβλίο έξι μήνες πριν τον θάνατό της μητέρας της.

"Ναι, δεν ήξερε, ποτέ δεν έμαθε για τον Χάρι Πότερ, άρχισα να γράφω έξι μήνες πριν πεθάνει κι αυτό είναι οδυνηρό. Μακάρι να το γνώριζε" είπε η συγγραφέας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ