ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ανάμεσα» του Γιάννη Βαλυράκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ανάμεσα» του Γιάννη Βαλυράκη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εικαστικού Κύκλου Sianti, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Γιάννη Βαλυράκη με τίτλο  «Ανάμεσα»Ο εικαστικός υποδέχθηκε φιλότεχνους, φίλους, εκπροσώπους του  επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού, ιατρικού χώρου και όχι μόνο, με ένα από τα αγαπημένα του  θέματα, τα πορτρέτα.

Η γκαλερίστα Βασιλική Σιαντή και ο κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδηςπρολόγισαν την έκθεση ενώ ανέλυσαν το έργο του καλλιτέχνη.

Ο Γιάννης Βαλυράκης, με μοναδικό τρόπο έχει καταφέρει να διατηρήσει σε κάθε έργο του την ισορροπία ανάμεσα στην προσεκτική παρατήρηση και τον αυθορμητισμό. Με μια ιδιαίτερη ροπή στην αποδόμηση της φιγούρας, με τρόπο αφαιρετικό αλλά ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό, με το βάρος να εντοπίζεται στο συναίσθημα, στην ένταση της κίνησης και του χρώματος, οι πίνακες εστιάζουν στην ευθύτητα, τη διαύγεια και συγχρόνως στη χαλαρότητα στην αποτύπωση του θέματος.

2 copy

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών πλήθος επωνύμων όπως οι: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Σωτήρης και Τατιάνα Αβέρωφ Ιωάννου, Ευγενία και Ηλίας Γκότσης, ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του Μετσοβίου πολυτεχνείου Δημήτρης Καρύδης με την σύζυγο του Αλεξ Καρύδη, ο σχεδιαστής μόδας Λάσκαρης, Νίκος Μουνδρέας, Θανάσης Παπαθεοδώρου, Σούλα Παπουτσίδη, η Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, Λιάνα Σκουρλή, Έλλη Στάη, Μαίρη και Μαριαλλένα Τουρκολιά και η Μανίτα Χατζηφωτίου, καθώς και πλήθος νέων θαυμαστών του καλλιτέχνη, συλλεκτών και καλλιτεχνών.

4

Αριστερά η Κα Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη μαζί με την Κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη & την γκαλερίστα Κα Βασιλική Σιαντή

5

Η γκαλερίστα Βασιλική Σιαντή με την Κα Σούλα Παπουτσίδη

6

Ο Εικαστικός Γ. Βαλυράκης με τον καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του Μετσοβίου πολυτεχνείου Δημήτρη Καρύδη & την σύζυγο του Αλεξ Καρύδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ