ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρλ Λάγκερφελντ: παγκόσμια πρώτη για τη γλυπτή ωδή του στην ελληνική αρχαιότητα

Καρλ Λάγκερφελντ: παγκόσμια πρώτη για τη γλυπτή ωδή του στην ελληνική αρχαιότητα

Στο Παρίσι, την έδρα των οίκων του και την πόλη της ζωής του ο σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφεντ παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη την έκθεση γλυπτών που φιλοτέχνησε ο ίδιος με έμπνευση του την Αρχαία Ελλάδα.

Ο θρύλος της μόδας Κάρλ Λάγκερφελντ παρουσιάζει την πρώτη έκθεση γλυπτών του στην γκαλερί Carpenters Workshop Gallery.

Τραπέζια, συντριβάνια και καθρέφτες είναι ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτίθενται στο show "Architectures" το οποίο στήθηκε σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Αλίν Ασμάρ ντ'Αμάν.

Ο διευθυντής δημιουργικού στον οίκο Chanel επισημαίνει ότι πηγές έμπνευσής του ήταν η αρχαιότητα, η ελληνική αρχιτεκτονική και ο "χρυσός κανόνας".

Για εκείνον, η αρχαιότητα αναφέρεται "στην καταγωγή της ομορφιάς, του πολιτισμού και της νεωτερικότητας".Στη μονοχρωματική συλλογή περιλαμβάνονται κυκλικά τραπεζάκια, λάμπες και κονσόλες.

Κάθε ένα αντικείμενο έχει λαξευτεί από προσεκτικά διαλεγμένο μπλοκ του σπάνιου μαρμάρου Arabescato fantastico ή του μαρμάρου black nero marquina.

Το πρώτο είναι ένα μάρμαρο με σκούρες γκρίζες φλέβες που είχε να εξορυχθεί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Το δεύτερο έχει πάλλευκες φλέβες.

"Μου αρέσουν τα πράγματα που δεν είναι σχεδιασμένα" λέει ο Γερμανός δημιουργός. "Η διαδικασία δεν είναι τόσο προσχεδιασμένη όσο νομίζετε. Είμαι πλήρως αυτοσχεδιασμένος, αυτοσχεδιάζω".

Η έκθεση θα δέχεται φιλότεχνους έως τις 23 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ