ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί όλη η Ευρώπη του θεάματος μιλάει σήμερα για τη Δάφνη Πατακιά

Γιατί όλη η Ευρώπη του θεάματος μιλάει σήμερα για τη Δάφνη Πατακιά
Daphné Patakia/ Google+

“Πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο”.

Με αυτά τα λόγια τα μέλη της επιτροπής, που επέλεξαν την Ελληνίδα υποψήφια ως μία από τους εννέα νέους και πολλά υποσχόμενους Ευρωπαίους ηθοποιούς, στα ταλέντα υποκριτικής “Shooting Stars 2016” δικαιολογούν την επιλογή τους.

Ποιά είναι η Δάφνη Πατακιά

“Γεννήθηκε το 1992, μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς και φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studiο. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει σε πέντε ταινίες, δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι επίσης φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.”

Aυτό είναι το βιογραφικό της 24χρονης Δάφνης που αναδείχθηκε από ένα θεσμό που προωθεί και αναδεκνύει ευρωπαίους ηθοποιούς και ενισχύεται από το Creative Europe-MEDIA Programme, καθώς και από τα μέλη του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (EFP), ένα εκ των οποίων είναι και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σύμφωνα με το ΑΠΕ.

H ανερχόμενη Δάφνη που επιλέχθηκε από την επιτροπή του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (European Film Promotion) φέτος θα φωτίσει τις σκοτεινές αίθουσες με τη συμμετοχή της στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη “Το ξύπνημα της άνοιξης” ενώ ήδη απέδειξε ότι ο κινηματογράφος τις πάει πολύ με την εμφάνιση της στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη “Interruption”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ