ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές αποθέωσαν τη Μισέλ Ομπάμα στο Λονδίνο

Μαθητές αποθέωσαν τη Μισέλ Ομπάμα στο Λονδίνο

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, έφθασε στο Λονδίνο για να παρουσιάσει τα απομνημονεύματά της.

Η ίδια επωφελήθηκε του ταξιδιού της για να επισκεφθεί ένα σχολείο το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ίδια, επισημαίνοντας πόσο «συγκινημένη κι εμπνευσμένη» νιώθει από τους μαθητές. Εκείνοι, με τη σειρά τους, την υποδέχθηκαν με επιφωνήματα χαράς. Η επίσκεψη στο σχολείο Ελίζαμπεθ Γκάρετ Άντερσον, στο βόρειο Λονδίνο, στο οποίο είχε πάει όταν ήταν Πρώτη Κυρία το 2009, «καθόρισε τη δέσμευσή μου στον τομέα της εκπαίδευσης», τόνισεη Μισέλ Ομπάμα ενώπιον 300 μαθητών, στην πλειονότητά τους κορίτσια, ηλικίας 11-18 ετών.

«Συγκινήθηκα κι εμπνεύστηκα όπως πάντα από τους νέους που γνώρισα (...). Μου θυμίσατε ποια ήμουν, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Με παρηγορήσατε, διότι η δουλειά της Πρώτης Κυρίας δεν είναι η ευκολότερη στον κόσμο και εσείς μου δώσατε δύναμη», είπε η ίδια απευθυνόμενη στο πλήθος των μαθητών.

Αναπολώντας τη δική της σχολική θητεία, μίλησε για τους «καθηγητές που με υποτίμησαν». «Ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος μου είπε: «Δεν νομίζω ότι είστε ικανή να φοιτήσετε στο Πρίνστον». Η Μισέλ Ομπάμα απηύθυνε επιπλέον έκκληση για «γυναικεία αλληλεγγύη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διχαστούμε, υπάρχουν ήδη αρκετά εμπόδια μπροστά μας» υπογράμμισε. Όταν ρωτήθηκε, εξάλλου, σχετικά με το μοντέλο γυναίκας που αντιπροσωπεύει, η 54χρονη πρώην Πρώτη Κυρία απάντησε: «Παραμένω η Μισέλ Ρόμπινσον», όπως είναι το πατρικό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ