ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Lego και Sesame Street ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα προσφυγόπουλα

Lego και Sesame Street ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα προσφυγόπουλα

Τα παιχνίδια βοηθάνε τα παιδιά να μεγαλώσουν όμορφα, αλλά κάποια παιδιά και να ζήσουν αξιοπρεπώς, όπως αποδεικνύει η Lego...

Η γνωστή εταιρία παιχνιδιών Lego δημιούργησε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στην μη κυβερνητική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Sesame Street» (στα ελληνικά προβλήθηκε ως «Σουσάμι Άνοιξε»). Κι αυτή, με τη σειρά της θα βοηθήσει στην διανομή εκπαιδευτικών παιχνιδιών σε προσφυγόπουλα από τη Συρία ή από την μειονότητα των Ροχίνγκια (που ζουν κυρίως στην πολιτεία Ρακίν της Μιανμάρ).

Τα παιδιά θα παραλάβουν βιβλία με παραμύθια, παιχνίδια, βίντεο και παζλ με τις δημοφιλείς μαριονέτες από το Sesame Street, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Lego.

«Παρέχοντας στα παιδιά που ζουν σε συνθήκες προσφυγιάς γνώση που βασίζεται στο παιχνίδι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να περιοριστούν οι βλαβερές και μακροχρόνιες επιπτώσεις του εκτοπισμού και του τραύματος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Τζον Γκούντγουιν.

Το Ίδρυμα Lego έχει μερίδιο 25% στην δανέζικη εταιρία κατασκευής παιχνιδιών και δημιουργήθηκε από την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρίας.

Το Ίδρυμα Sesame θα συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η εδρεύουσα στο Μπανγκλαντές BRAC --η μεγαλύτερη παγκοσμίως ΜΚΟ αναπτυξιακή οργάνωση-- για να προσεγγίσει παιδιά που έχουν πληγεί από τις κρίσεις στην Συρία και στις κοινότητες των Ροχίνγκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ