ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χιλιάδες δωρεάν πίνακες σε υψηλή ανάλυση από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον

Χιλιάδες δωρεάν πίνακες σε υψηλή ανάλυση από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον
National Gallery of Art

Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να βρεθείς μπροστά σε ένα από τα σπουδαία, κλασικά έργα Τέχνης, καθώς αυτά είναι τοποθετημένα σε Μουσεία σε όλον τον κόσμο. Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει, όμως, να κατεβάσει χιλιάδες σπουδαίους πίνακες σε υψηλη ανάλυση ώστε να τους μελετησει με κάθε τους λεπτομέρεια.  

Δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος να μελετήσει κανείς ένα έργο Τέχνης, όπως έναν πίνακα, από το να το έχει μπροστά του παρατηρώντας κάθε πινελιά, κάθε ίχνος που έχει αφήσει ο δημιουργός του με το πινέλο και τα χρώματα στον καμβά. Ιδίως όταν πρόκειται για τους δασκάλους της ζωγραφικής όπως ο Ρέμπραντ, ο Ρενουάρ, ο Βαν Γκόγκ ή ο Βερμέερ. Όταν όμως δεν έχουμε την ευκαιρία για μια τέτοια επαφή με την τέχνη, η τεχνολογία μπορεί να καλύψει το κενό παρουσιάζοντάς μας έργα Τέχνης από interactive γκαλερί μουσείων.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον, όμως, πηγαίνει την παραπάνω ιδέα ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, διαθέτοντας για κατέβασμα 45.000 πίνακες της συλλογής της, φιλοτεχνημένους από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ζωγραφικής, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, και σε απίστευτη ανάλυση που φτάνει τα . Κοντύτερα, δηλαδή, απ' όσο θα μπορούσαμε να τους δούμε ποτέ, ακόμα κι αν επισκεπτόμασταν τη National Gallery, δίνοντας μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτοπροσωπογραφίες, τοπία και πορτραίτα των Ολλανδών και Γάλλων μάστερς, των τελευταίων 500 ετών, μεταξύ πολλών άλλων έργων.

Για να δείτε τη συλλογή, αρκεί ένα κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.Εάν δεν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρη τη συλλογή, αλλά να κατεβάσετε τα πιο δημοφιλή έργα της συλλογής, τα οποία φυσικά υπόκεινται σε άδειες χρήσης και δεν προσφέρονται για εμπορική χρήση, αρκεί να πατήσετε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ