ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eίναι ο JPS ο νέος Banksy;

Eίναι ο JPS ο νέος Banksy;
.instagram.com/jps_artist/

Για κάποιους ναι, ο JPS είναι ο νέος Banksy. Κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι απλώς τον αντιγράφει. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι εμπνεύστηκε από αυτόν και ότι οι μετοχές του ανεβαίνουν καθημερινά στο χρηματιστήριο της Τέχνης του δρόμου.

Αγαπημένοι χαρακτήρες του JPS, που πολύ συχνά και όχι άδικα πολλοί τον μπερδεύουν με τον Banksy, είναι οι σούπερ ήρωες των καρτούν, τα τέρατα του κινηματογράφου και κάποιοι από τους πολύ διάσημους κακούς της ιστορίας. Πέρα απ αυτό, αγαπάει να δημιουργεί ψευδαισθήσεις τριών διαστάεων, χρησιμοποιώντας τα γκράφιτί του σε συνδιασμό με άλλα υλικά, όπως δοκούς και αλυσίδες.

Σε γενικές γραμμές δεν τα πάει καθόλου κακά, καθώς τα έργα του, σε prints ή και σε κομμάτια πέτρας, για παράδειγμα, πωλούνται από 150 έως και 1.500 λίρες στο internet ενώ οι παραγγελίες που δέχεται για γκράφιτι -με τις ανάλογες τιμές βέβαια- πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

thumbnail Screen Shot 2018 12 30 at 20.19.33

(Credit:instagram.com/jps_artist)

Ο JPS γεννήθηκε στο Γουέστον της Αγγλίας και ζει πλέον στη Γερμανία. Το JPS δεν είναι αρχικά για κάτι παράξενο: το πραγματικό του όνομα είναι Jamie Paul Scanlon. Άρχισε να ζωγραφίζει στα 4 του χρόνια, αλλά στα 20 ήταν πλέον εθισμένος στα ναρκωτικά και σταμάτησε. Το 2009 πήγε σε μια έκθεση του Banksy κι εκεί άλλαξαν όλα: Πήγε σε κέντρο απεξάρτησης και ξεκίνησε και πάλι να κάνει Τέχνη. Η σύγκριση με τον Banksy δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι η δουλειά του και οι ιδέες του διαφέρουν πολύ από του διάσημου καλλιτέχνη.

Από τα δικά του έργα ο ίδιος προτιμά το Robocop.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ