ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

YOU: Η πιο ανατρεπτική παράσταση χορού, μετατρέπει το θεατή σε δημιουργό

YOU: Η πιο ανατρεπτική παράσταση χορού, μετατρέπει το θεατή σε δημιουργό

Από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Ροές, η χορογράφος και performer Ερμίρα Γκόρο προσκαλεί τους θεατές να ζήσουν τη δική τους μοναδική εμπειρία, επιλέγοντας οι ίδιοι τη μουσική, τις θεματικές και τους χορευτές που επιθυμούν να δουν επί σκηνής. Κάθε παράσταση θα είναι αυστηρά ατομική για έναν και μόνο θεατή...  

Σε μια εποχή στην οποία ο καθένας μας διεκδικεί την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας του και επιθυμεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, το ζήτημα των προσωπικών επιλογών δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη σχέση του ατόμου με την Τέχνη.
Αυτές τις επιλογές αποθεώνει η παράσταση YOU.
Η παράσταση YOU ενθαρρύνει τον θεατή να γίνει δημιουργός της δικής του μοναδικής εμπειρίας. Θεατής και χορευτές γίνονται οι μοναδικοί μάρτυρες σε αυτό που συμβαίνει επί σκηνής, αφού κάθε παράσταση είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη.

Ένας θεατής τη φορά εισέρχεται στο χώρο, επιλέγει τη μουσική, το θέμα της χορογραφίας και τους χορευτές που επιθυμεί να δει επί σκηνής. Η διαδικασία είναι κοινή, αλλά κάθε σύνθεση είναι μοναδική, επειδή ακριβώς καλεί τον θεατή να ζήσει την εμπειρία που προκύπτει από τις επιλογές του, να τολμήσει να παίξει με τους όρους ενός πρωτότυπου «παραστασιακού παιχνιδιού». Ορισμένοι από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους χορευτές του σύγχρονου ελληνικού χορού μετέχουν από κοινού με τον θεατή σε αυτό το ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πείραμα.

Ταυτότητα Παράστασης

Σύλληψη – Χορογραφία – Κοστούμια: Ερμίρα Γκόρο
Ερμηνεία: Νίκος Καλογεράκης, Χαρά Κώτσαλη, Δήμητρα Μερτζάνη, Σταυρούλα Σιάμου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρης Σωτηρίου

Δραματουργία: Αναστάσιος Κουκουτάς
Βοηθός χορογράφου: Δανάη Γιαννακοπούλου
Φωτογραφία/Documentation: Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς
Προβολή – Επικοινωνία: Ιωάννα Ιακωβίδη
Οργάνωση Παραγωγής: Mαρία Βασαριώτου
Επιμέλεια Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς.
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: ΤΟΤ ΤΑΡΝΤ

Συνολική διάρκεια διαδικασίας: 35 λεπτά

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ