ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Heart of Malta»: Η αρχιτεκτονική συμπληρώνει τη φύση στη Μάλτα

«The Heart of Malta»: Η αρχιτεκτονική συμπληρώνει τη φύση στη Μάλτα
Svetozar Andreev

Η αψίδα από ασβεστόλιθο, γνωστή ως «Το Γαλάζιο Παράθυρο» ήταν για πάρα πολλά χρόνια ένα έμβλημα για τη Μάλτα. Η φύση δημιουργεί αλλά καταστρέφει κιόλας: Μετά από μια καταιγίδα το 2017, η αψίδα κατέρρευσε στη θάλασσα βυθίζοντας σε πένθος τη χώρα. Τώρα, ένας Ρώσος αρχιτέκτονας φαίνεται ότι έχει τη λύση.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Svetozar Andreev προτείνει ένα καινούργιο τοπόσημο για το νησί της Μεσογείου: την «Καρδιά της Μάλτας». Μια καινούργια πολυγωνική κατασκευή με επιφάνειες από ατσάλι που θα λειτουργούν ως καθρέφτες, η οποία θα δένει με το φυσικό τοπίο και θα έχει το ίδιο μέγεθος και διαστάσεις με την αρχική αψίδα. Το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται στα σχέδια, είναι άκρως εντυπωσιακό και καταφέρνει πράγματι να συνδυάσει το φυσικό τοπίο με το ανθρώπινο δημιούργημα.

17721137

To «Γαλάζιο Παράθυρο» (Azure Window) ήταν ένα εμβληματικό παιχνίδι της φύσης, το οποίο δεν άντεξε στη φθορά του χρόνου και κατέρρευσε προκαλώντας εθνικό πένθος στη χώρα. (Credit: DOMENIC AQUILINA, AΠE MΠE)

Ο Svetozar Andeev και η Elena Britanishskaya οραματίζονται έναν εκθεσιακό χώρο με εμβαδόν μεγαλύτερο των 5.000 τετραγωνικών μέτρων, σε πέντε ελιψοειδείς ορόφους, και ένα δυναμικό show με λέιζερ στο οποίο κάθε όροφος (ή σκαλοπάτι της σπείρας) θα αντιπροσωπεύει μια χιλιετία στη μαλτέζικη ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ