ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο στο Μέγαρο: Νational Theatre Live με το έργο «Ι’m Not Running»

Θέατρο στο Μέγαρο: Νational Theatre Live με το έργο «Ι’m Not Running»
Mark Douet

To νέο έργο του David Hare, «Ι’m Not Running», θα προβληθεί σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 21:00, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μεαγγλικούςυπότιτλους.

Το «Ι’m Not Running» είναι το νέο πολιτικό δράμα του David Hare [Ντέιβιντ Χέαρ] και ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, ενώ μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ (με αγγλικούς υπότιτλους). Γνωστός στο ελληνικό κοινό από το θεατρικό έργο Skylight (Νational Theatre Live) αλλά και από τις ταινίες Σφραγισμένα Χείλη και Ώρες, για το σενάριο των οποίων ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, ο βρετανός δραματουργός εξερευνά, μέσα από αυτό το εκρηκτικό έργο, τη σημασία των προσωπικών επιλογών και των συνεπειών τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρωταγωνίστρια του Χέαρ είναι μια νεαρή γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος, που ενσαρκώνει η Siân Brooke [Σαν Μπρουκ] (Sherlock, Doctor Foster). Την πλαισιώνουν επί σκηνής δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί, ο Alex Hassel [Άλεξ Χάσσελ] και ο Joshua McGuire [Τζόσουα ΜακΓκουάιαρ]. Μια παραγωγή με εντυπωσιακές προβολές που λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα επεισόδια της ζωής της κεντρικής ηρωίδας του έργου.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

«I’m Not Running»

Η Πωλίν Γκίμπσον έχει ζήσει τη ζωή της ως γιατρός και εμπνευσμένη πρωτεργάτρια μιας τοπικής καμπάνιας υγείας. Όταν τυχαία συναντιέται με τον παλιό της σύντροφο, έναν φανατικό οπαδό του Εργατικού Κόμματος, έρχεται αντιμέτωπη με ένα βασανιστικό δίλημμα. Τι σημαίνει να θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή και ηρεμία για κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ ευρύτερο; Θα το τολμήσει;

Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά (με διάλειμμα)

Με αγγλικούς υπότιτλους

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)

Sandy Mynott Joshua McGuire

Jack Gould Alex Hassell

Pauline Gibson Siân Brooke

Meredith Ikeji Amaka Okafor

Nerena Trent Brigid Zengeni

Blaise Gibson Liza Sadovy

Μέλη θιάσου Owen Findlay, Harry Long, Roisin Rae, Nadia Williams

Συντελεστές

Σκηνοθέτης Neil Armfield

Σχεδιασμός σκηνικών Ralph Myers

Σχεδιασμός κοστουμιών Sussie Juhlin-Wallén

Σχεδιασμός φωτισμών Jon Clark

Σχεδιασμός ήχου Paul Arditti

Μουσική Alan John

Σχεδιασμός βίντεο Jon Driscoll

Αγωγή λόγου Charmian Hoare

Συνεργάτης Σκηνογράφος Tim Blazdell

Υπεύθυνη δοκιμών Cara Nolan

Τιμές εισιτηρίων

8 (φοιτητικά) 15

Πληροφορίες: 210 72 82 333

ΔΗΜΟΦΙΛΗ