ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Angry Birds: Οι πελεκάνοι στην παγωμένη Κερκίνη, με το φακό ενός Βρετανού φωτογράφου

Angry Birds: Οι πελεκάνοι στην παγωμένη Κερκίνη, με το φακό ενός Βρετανού φωτογράφου
Instagram

Στη λίμνη Κερκίνη ζει ένα συγκεκριμένο είδος πελεκάνων. Φέτος η λίμνη πάγωσε, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Οι πελεκάνοι θύμωσαν και δεν έχουν και πολύ άδικο, όπως και να γίνει τούς δυσκολεύει αρκετά τη ζωή ο πάγος. Ένας Βρετανός φωτογράφος βρέθηκε στο σημείο και απαθανάτισε τα Angry Birds της Κερκίνης με θεαματικά αποτελέσματα... 

Ο Βρετανός φωτογράφος Guy Edwardes βρέθηκε στη Λίμνη Κερκίνη την πλέον κατάλληλη στιγμή και κατάφερε να αιχμαλωτίσει με τον φακό του τους πελεκάνους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα άγρια καιρικά φαινόμενα. Η λίμνη είναι παγωμένη και οι πελεκάνοι πάρα πολύ θυμωμένοι καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν στο κρύο, αλλά και να βρουν τροφή, καθώς τρέφονται κυρίως με ψάρια.

Ο ίδιος ο φωτογράφος τους χαρακτηρίζει -πολύ πετυχημένα- «angry birds» καθώς προσπαθούν δραματικά να ακουμπήσουν στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης και να τρυπήσουν τον πάγο και δεν τα καταφέρνουν.

Πρόκειται για τους Δαλματικούς Πελεκάνους (Pelecanus crispus) που είναι οι μεγαλύτεροι στο είδος τους αλλά και τα πιο βαριά πουλιά στον κόσμο. Οι πελεκάνοι δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες υπό το μηδέν θερμοκρασίες αλλά και στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ελληνική λίμνη δεν παγώνει συχνά.

Μπορεί για τους ίδιους οι συνθήκες να είναι τραγικές, λίγο εγωιστικά όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι έδωσαν υλικό για πολύ όμορφες φωτογραφίες.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του CNN Greece

https://www.instagram.com/p/Btc5dI9gMZ6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ