ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Open House 2019: Ιστορικά, εμβληματικά και χαρακτηριστικά κτήρια της Αθήνας, ανοιχτά στο κοινό

Open House 2019: Ιστορικά, εμβληματικά και χαρακτηριστικά κτήρια της Αθήνας, ανοιχτά στο κοινό
openhouseathens

Μερικά από τα σημαντικότερα κτήρια της Αθήνας, δημόσια και ιδιωτικά, ανοίγουν για ένα Σαββατοκύριακο τις πόρτες τους στο κοινό, προσκαλώντας το να τα γνωρίσει από κοντά και να εκτιμήσει βαθύτερα την αρχιτεκτονική τους σημασία και αξία.  

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη. Το 6ο OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2019 με πολλές παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα.

Η δράση αφορά ένα σαββατοκύριακο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και χώρους, που διακρίνονται για την αρχιτεκτονική τους, που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά στις 6 & 7 Απριλίου.

Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις γίνεται με την εξής διαδικασία:

Μελετάτε το πρόγραμμα εδώ.
Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.
Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ