ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βρέθηκε το σπίτι στο οποίο ο Σαίξπηρ έγραψε το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Βρέθηκε το σπίτι στο οποίο ο Σαίξπηρ έγραψε το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά, το σπίτι στο οποίο ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έγραψε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο ιστορικός θεάτρου Τζέφρι Μαρς πέρασε μία δεκαετία αναζητώντας την κατοικία του Άγγλου δραματουργού και ποιητή διασταυρώνοντας τα επίσημα αρχεία του, προκειμένου να εντοπίσει πού ακριβώς έζησε ο Σαίξπηρ κατά τη δεκαετία του 1590.

Η έρευνά του ξεκίνησε αφότου ανακαλύφθηκε το 2008 το «The Theatre», ένα θέατρο στο Shoreditch του ανατολικού Λονδίνου. Ο ιστορικός αναρωτήθηκε πού ζούσε ο Σαίξπηρ όταν παίζονταν τα έργα του πριν από τη δημιουργία του περίφημου «Globe», που είχε χτιστεί στο South Bank το 1599 και όπου εργαζόταν ο θεατρικός συγγραφέας.

Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει στοιχεία που έδειχναν πως ο Σαίξπηρ ζούσε στο κέντρο του Λονδίνου, κοντά στο σταθμό του Λίβερπουλ, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν είχε βρεθεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον Μαρς, στοιχεία δείχνουν ότι ο Άγγλος ποιητής και συγγραφέας είχε ζήσει σε ένα ακίνητο με θέα την εκκλησία της Αγίας Ελένης.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 190413083805 shakespeare london home 01

Πηγή: CNNi - Paul Harries

«Το μέρος όπου έζησε ο Σαίξπηρ στο Λονδίνο μας δίνει στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις εμπνεύσεις του για τα έργα που δημιούργησε, αλλά και εικόνες από τη ζωή του», δήλωσε ο ιστορικός θεάτρου ο οποίος είναι και διευθυντής του Τμήματος Θεάτρου και Επιδόσεων του Μουσείου Victoria and Albert.

«Λίγα χρόνια αφότου μετακόμισε στο Λονδίνο από το Στράτφορντ, ζούσε σε μία από τις πλουσιότερες ενορίες της πόλης, κοντά σε ισχυρά δημόσια πρόσωπα, πλούσιους διεθνείς εμπόρους, γιατρούς της καλής κοινωνίας και εξαιρετικούς μουσικούς», σημείωσε.

Ο ιστορικός πρόσθεσε ότι ζώντας σε ένα μέρος όπως το Λονδίνο, ο Σαίξπηρ θα μπορούσε να «αναπτύξει την καριέρα του και σχεδίασε να αγοράσει ένα εντυπωσιακό και ακριβό σπίτι στο Στράτφορντ».

Shakespeare home in London, where he wrote 'Romeo and Juliet,' found by historian

ΔΗΜΟΦΙΛΗ