ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν είναι τεμπέλης

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν είναι τεμπέλης

“Οι Άνεμοι του Χειμώνα (The Winds of Winter) δεν έχουν ολοκληρωθεί” έγραψε εχθές στο ιστολόγιο του ο συγγραφέας της λογοτεχνικής εποποιίας A Song of Ice and Fire και αυτό πίκρανε κάθε αναγνώστη και οπαδό του.

Το γεγονός ότι ο διαβόητος για τον αργό ρυθμό παραγωγής σελίδων συγγραφέας έχασε (για δεύτερη φορά μετά το Χάλογουιν) την διορία που είχε από τους εκδότες του για να παραδώσει το τελικό χειρόγραφο του έκτου βιβλίου που γέννησε το Παιχνίδι του Στέμματος έως τις 31 Δεκεμβρίου σημαίνει κάτι σημαντικό.

Σημαίνει ότι ο έκτος κύκλος του Game of Thrones που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ τον Απρίλιο θα είναι και ο πρώτος κύκλος της σειράς που θα εξιστορεί τις περιπέτειες των Σταρκ και των άλλων προτού την αφηγηθεί ο Μάρτιν στα βιβλία του. Θα συντονιστούν οι φανατικοί οπαδοί της λογοτεχνικής εποποιίας στις οθόνες τους ή θα προτιμήσουν να διαβάσουν πρώτα τον επόμενο τόμο; Αν επιλέξουν το δεύτερο θα παίξουν το παιχνίδι του Μάρτιν ο οποίος όχι μόνο δεν έδωσε κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του χειρόγραφου αλλά πρόσθεσε ότι έχει κάποιους μήνες ακόμη πριν ολοκληρώσει τη συγγραφή “εάν και εφόσον το γράψιμο πάει καλά”.

"Είστε απογοητευμένοι και δεν είστε οι μόνοι.

Οι επιμελητές και οι εκδότες μου είναι απογοητευμένοι, το δίκτυο HBO (σ.σ.: στο οποίο ανήκει η παραγωγή της σειράς) είναι απογοητευμένο, οι ατζέντηδές μου και οι ξένοι εκδότες και οι μεταφραστές είναι απογοητευμένοι (...) Όμως αυτός που είναι πιο απογοητευμένος είμαι εγώ" έγραψε στο μακροσκελές σημείωμα στο μπλογκ του λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν. "Για χρόνια οι αναγνώστες μου είχαν προβάδισμα έναντι των τηλεθεατών. Φέτος, για πολλούς λόγους, θα συμβεί το αντίθετο" πρόσθεσε.

"Οι προθεσμίες μου προκαλούν άγχος" συμπλήρωσε ο συγγραφέας ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για έναν δημιουργό που αποφάσισε να ροκανίσει τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και να εγκαταλείψει την Καλίσι και τους δράκους της στην τύχη των σεναριογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ