Αμάλ Κλούνεϊ και Νάντια Μουράντ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της σεξουαλικής βίας
Η δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας στον πόλεμο.
Μίλησε εξ ονόματος των γυναικών και των κοριτσιών Yazidi που υπέφεραν στα χέρια των ανδρών του Isis - συμπεριλαμβανομένης της κατόχου του φετινού βραβείου Nobel Ειρήνης, Νάντια Μουράντ, η οποία σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας καθόταν δίπλα της.
Η Αμάλ Κλούνεϊ μίλησε για την πιθανότητα να χαρακτηριστεί ο βιασμός ως όπλο πολέμου. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος Μελίσα Κερτ, μέσω του Twitter, η δικηγόρος είπε στη συνάντηση ότι «η πελάτισσα και φίλη της Νάτια Μουράντ, θα αντάλλασε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη με την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους ISIS μαχητές που δολοφόνησαν την οικογένειά της και επανειλημμένα τη βίασαν».

AP Photo/Seth Wenig
Η Νάντια Μουράντ είναι η Yazidi κοπέλα που επέζησε της γενοκτονίας της φυλής της και της εμπορίας ανθρώπων. Η Νάντια Μουράντ τώρα είναι εκπρόσωπος των θυμάτων σεξουαλικής βίας και συνεργάζεται στενά με την Αμάλ Κλούνεϊ η οποία προλογίζει το σχετικό με το θέμα βιβλίο της Μουράντ «The Last Girl: My Story of Captivity, and My Fight Against the Islamic State».
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Νέο βίντεο με τις κινήσεις του 20χρονου πριν σκοτώσει τον 27χρονο
21:28
Τροχαίο στη Χαλκίδα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ - Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής
21:16
Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στον νότιο Λίβανο - Η ανακοίνωση των IDF
21:04
«Συναγερμός» στη Ζάκυνθο για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί
20:52