ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρίθα Φράνκλιν: Ανακαλύφθηκαν τρεις χειρόγραφες διαθήκες της

Αρίθα Φράνκλιν: Ανακαλύφθηκαν τρεις χειρόγραφες διαθήκες της
AP Photo/Steven Senne

Τρεις χειρόγραφες διαθήκες ανακαλύφθηκαν στο σπίτι της βασίλισσας της soul, Αρίθα Φράνκλιν, μήνες μετά τον θάνατό της.

Τον Αύγουστο που η Φράνκλιν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας, τα μέλη της οικογένειάς της είχαν ενημερώσει ότι δεν άφησε καμία διαθήκη. Παρόλα αυτά, βρέθηκαν τρεις. Οι δύο είχαν γραφτεί το 2010 και βρέθηκαν σε κλειδωμένο ντουλάπι, του οποίου του κλειδί βρέθηκε τώρα. Η τρίτη διαθήκη συντάχθηκε τον Μάρτιο του 2014 και ήταν κρυμμένη κάτω από τα μαξιλάρια του σαλονιού της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Η μία εκ των τριών διαθηκών είναι γραμμένη σε σημειωματάριο και η θρυλική τραγουδίστρια φαίνεται πως αφήνει την περιουσία της στην οικογένειά της. Μερικές γραμμές είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαβαστούν, ενώ τέσσερις σελίδες έχουν σβησμένες λέξεις και σημειώσεις γραμμένες στα περιθώρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

AP 19140814462240


Μία από τις τρεις διαθήκες - Πηγή: AP Photo/Ed White

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, δικηγόρος της Αρίθα για περισσότερο από 40 χρόνια, παράδωσε τις διαθήκες τη Δευτέρα και είπε στον δικαστή ότι δεν είναι σίγουρος για τη νομιμότητά τους, προσθέτοντας ότι το θέμα έχει γίνει γνωστό τόσο στους γιους της Φράνκλιν όσο και στους δικηγόρους τους. Ωστόσο δεν κατέληξαν -προς το παρόν- σε κάποια συμφωνία σχετικά με το ποια πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη.

Οι δύο γιοι της, με επίσημη δήλωσή τους, εξέφρασαν την ένστασή τους απέναντι στις διαθήκες.

Ακρόαση στο δικαστήριο προγραμματίστηκε για τις 12 Ιουνίου.

Από την άλλη, ο γιος της Φράνκλιν, Κέκαλφ, σε χωριστή δικαστική κατάθεση δήλωσε ότι η μητέρα του ήθελε να οριστεί εκπρόσωπος της κληρονομιάς το 2014, ωστόσο ορίστηκε μία διαχειρίστρια στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ