ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Banksy εμφανίστηκε… απρόσκλητος στην Μπιενάλε της Βενετίας - Αυτό είναι το έργο που παρουσίασε

Ο Banksy εμφανίστηκε… απρόσκλητος στην Μπιενάλε της Βενετίας - Αυτό είναι το έργο που παρουσίασε
CNNi

Απρόσκλητος εμφανίστηκε ο Banksy στη Μπιενάλε της Βενετίας και από ό,τι φαίνεται δεν θα λάβει ποτέ πρόσκληση καθώς… έστησε πάγκο χωρίς να έχει άδεια.

Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης ανάρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να κρεμάει εννέα πίνακες, οι οποίοι δημιουργούν μία εικόνα: ένα πελώριο κρουαζιερόπλοιο που πλέει στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας και είναι περιτριγυρισμένο από παραδοσιακές γόνδολες.

Ο τίτλος που του έδωσε είναι «Venice in oil». Προφανώς είναι ένα λογοπαίγνιο του καλλιτέχνη που από τη μία μεριά αναφέρεται στην τεχνοτροπία της ελαιογραφίας και από την άλλη στο πετρέλαιο που αφήνουν πίσω τους τα μεγάλα πλοία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi.

«Στήνοντας τον πάγκο μου στη Μπιενάλε της Βενετίας. Παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τέχνης του κόσμου, για κάποιον λόγο δεν με έχουν καλέσει ποτέ» γράφει κάτω από το βίντεο ο Banksy.

https://www.instagram.com/p/BxxOKYflVSl

Όπως φαίνεται, ο Banksy έμεινε στη Βενετία λίγο παραπάνω, αφού λίγες μέρες πριν, ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα παιδάκι να φοράει σωσίβιο και να κρατά στο χέρι του έναν πυρσό εθεάθη στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι.

Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» («Παιδί που επέζησε του ναυαγίου») και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου.

Banksy crashes Venice Biennale with street stall, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ