ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Chongqing Zhongshuge: Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα, «βγαλμένο» από τις γκραβούρες του Έσερ

Chongqing Zhongshuge: Ένα βιβλιοπωλείο στην Κίνα, «βγαλμένο» από τις γκραβούρες του Έσερ
.xl-muse.com

Ο Μάουριτς Κορνέλις Έσερ ήταν Ολλανδός εικαστικός με κύριο στοιχείο των έργων του την απεικόνιση φαινομενικά αδύνατων γραφικών παραστάσεων και χώρων, που δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση του απείρου. 

ατελείωτη δημιουργία σχεδίων γεμάτων από «αδύνατες» παραδοξολογικές κατασκευές. Η ιδιαιτερότητα των σχεδίων του βασίστηκε στην επιρροή που δέχτηκε ο Έσερ από τα μαθηματικά, και ιδιαίτερα από αρχές της προβολικής γεωμετρίας.

lipsi 2

Τοποθετημένο στον 3ο και 4ο όροφο του Zodi Plaza, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge, καλωσορίζει τους επισκέπτες με μια απλή γυάλινη πρόσοψη (για να δημιουργείται το αίσθημα εξωτερικού χώρου) που καλύπτεται από ένα κείμενο, σχεδιασμένο από τη φίρμα X+Living.

Screenshot 1784

Σαν να δημιουργήθηκε μιμούμενο την παραδοξολογία του Έσερ, το βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge με έδρα τη Σαγκάη έχει το εσωτερικό του διαμορφωμένο με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, δημιουργώντας μια σήραγγα βιβλίων, βιβλιοθήκες που μοιάζουν με αμπαζούρ και ένα περίπλοκο σύστημα από σκάλες που θυμίζουν έργα του Έσερ, ενώ οι καθρέφτες της οροφής πολλαπλασιάζουν το μέγεθος του χώρου, αλλά και την πολυπλοκότητα του εσωτερικού σχεδιασμού. Ένα λόμπι ανάγνωσης και μια παιδική βιβλιοθήκη συμπληρώνουν το σκηνικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ