ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντώνης Σπίνουλας: Έφυγε από τη ζωή ο Κερκυραίος ηθοποιός και σκηνοθέτης

Αντώνης Σπίνουλας: Έφυγε από τη ζωή ο Κερκυραίος ηθοποιός και σκηνοθέτης
Imdb

Την τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αντώνη Σπίνουλα έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού της στο Facebook η φίλη του, ηθοποιός και σεναριογράφος Σταυρούλα Ζάμπρα.

Ο Αντώνης Σπίνουλας συμμετείχε στην ταινία «Αισθηματίες», ένα δραματικό νεο-νουάρ, που προβλήθηκε ημιτελώς στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2013 και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2014 στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μέλος της ομάδας Eve Sussman and the Rufus corporation στη Νέα Υόρκη, συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας «Πεταλούδες», έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο τις ταινίες: «Roccovs Cleopatra», «Ο λυπημένος ιππότης» και «Sex Pistols».

Στο θέατρο σκηνοθέτησε το «Luv» του Νεοζηλανδού Thomas Sainsbury στο screening Room NIXON, την πρώτη δουλειά της γνωστής θεατρικής ομάδας Square, ένα πείραμα μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου. Ακολούθησε η παράσταση «Δίδα Μαίρη» σε συγγραφή δική του και της Αθηνά Ζώτου στο θέατρο Βαφείο. Έγραψε και συν-σκηνοθέτησε με τον Νίκο Γιαννίκα την παράσταση «Η επανάσταση των Pornstars», στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ