Αυγουστιάτικη πανσέληνος με μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες του στον αύλειο χώρο του σε μια μουσική βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Οι εξαιρετικοί νέοι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός και η ορχήστρα τους θα ερμηνεύσουν τραγούδια για το φεγγάρι και όχι μόνο.
Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».
Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου. Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο (+30) 210 9000915.
Την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» ως εξής:
Αγγλικά: 12 μεσημέρι & 5 μ.μ.
Ελληνικά: 1 μ.μ. & 7 μ.μ.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).
Τα άτομα στο φάσμα αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10
Κλειστός για τα φορτηγά ο κόμβος Ορμενίου - Ουρά χιλιομέτρων στο Τελωνείο των Κήπων
15:10
Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
14:56
Αγρότες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον κόμβο Κερδυλλίων
14:55