ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Instagram λογόκρινε γυμνό πίνακα, αλλά μετά αναθεώρησε

Το Instagram λογόκρινε γυμνό πίνακα, αλλά μετά αναθεώρησε
Instagram

Οι υπεύθυνοι του Palazzo Strozzi, στη Φλωρεντία, ανάρτησαν και πάλι στο Instagram ένα πίνακα με γυναικείο γυμνό της Νατάλια Γκοντσάροβα, λίγες ημέρες μετά από την «αποκαθήλωση» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο με το συγκεκριμένο έργο της εμβληματικής φιγούρας της Ρωσικής Πρωτοπορίας.

Το έργο, που φέρει τον τίτλο «A Model (Against a Blue Background, 1910)», θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση στο Palazzo Strozzi η οποία θα εγκαινιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου του 2020. Έως τις 8 του μηνός βρισκόταν στην Tate Modern στο Λονδίνο, στο πλαίσιο έκθεσης για τη Ρωσίδα εικαστικό.

Ο Αρτούρο Γκαλανσίνο, διευθυντής του Palazzo Strozzi είπε ότι το Instagram αρχικά διέγραψε την ανάρτηση, την προηγούμενη εβδομάδα: «Ήταν η συνήθης πρακτική διαγραφής μιας ανάρτησης, με ένα γενικόλογο μήνυμα από το Instagram. Προσπαθήσαμε, όμως, ξανά. Κι αυτή τη φορά δούλεψε!».

https://www.instagram.com/p/B1s6vrMAMzY

Με αυτή την αφορμή, ξέσπασε και πάλι θόρυβος για τη στάση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά το γυναικείο γυμνό στην τέχνη. Τόσο το Instagram όσο και η μητρική εταιρεία, το Facebook, απαγορεύουν φωτογραφία με γυναικείο γυμνό, αν και πέρυσι αναθεώρησαν την πολιτική τους επιτρέποντας γυναικείο γυμνό σε γλυπτική και ζωγραφική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ