ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό είναι πλέον το ακριβότερο έργο του Banksy - Πουλήθηκε για 12,2 εκατ. μέσα σε 13 λεπτά

Αυτό είναι πλέον το ακριβότερο έργο του Banksy - Πουλήθηκε για 12,2 εκατ. μέσα σε 13 λεπτά

Κάθε ρεκόρ έσπασε το σατιρικό έργο του Banksy «The Devolved Parliament», μία ελαιογραφία που απεικονίζει τη Βουλή των Κοινοτήτων γεμάτη χιμπατζήδες.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας πουλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε δημοπρασία στο Λονδίνο για 12,2 εκατ. δολάρια μέσα σε μόλις 13 λεπτά, σημειώνοντας ρεκόρ για έργο του ιδιαίτερου αυτού street artist.

Το έργο, που έχει μήκος τέσσερα μέτρα και είναι ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς του μεγάλου καλλιτέχνη, δημιουργήθηκε το 2009 για την έκθεση «Banksy vs. Bristol Museum» και αρχικά έφερε το όνομα «Question Time». Όταν, όμως, εμφανίστηκε ξανά στο μουσείο, μία μέρα πριν την «ημέρα του Brexit» (29 Μαρτίου) ο καλλιτέχνης που διατηρεί την ανωνυμία του έως και σήμερα, του άλλαξε όνομα.

Λίγη ώρα μετά την πώλησή του, ο ίδιος ο Banksy έγραψε στο Instagram ότι «είναι κρίμα» που δεν είχε αυτός το έργο. Την ανάρτηση συνόδευσε με μία φωτογραφία κειμένου του κριτικού Τέχνης, Robert Hughes, ως «μανιφέστο» για τη φιλοσοφία του όσον αφορά την πώληση των έργων του.

«Τιμή - ρεκόρ για έργο του Banksy σε δημοπρασία σήμερα. Κρίμα που δεν το έχω εγώ» ανέφερε στη δημοσίευσή του.

https://www.instagram.com/p/B3KvQsEnUl8

Το προηγούμενο ρεκόρ για έργο του είχε κατακτήσει το «Keep it Spotless», το οποίο πουλήθηκε για 1,87 εκατ. δολάρια πριν 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Banksy's 'Devolved Parliament' sells at auction for $12.2 million, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ