ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή η πατάτα αξίζει 1 εκατομμύριο ευρώ. Γιατί;

Αυτή η πατάτα αξίζει 1 εκατομμύριο ευρώ. Γιατί;
Potato #345 (2010) by Kevin Abosch

Αν αναρωτιέσαι γιατί θα πρέπει να αναζητήσεις τον δημιουργό της. Το φωτογράφο που η Silicon Valley έχει αναδείξει σε έναν από τους πιο περίοπτους επαγγελματίες του κόσμου και ονομάζεται Kevin Abosch.

Φωτογράφος διασήμων, ανάμεσα τους και το χρυσό αγόρι του κώδικα, ο Zach Sims, CEO του Codecademy αλλά και οι Τζόντι Ντεπ, Aung San Suu Kyi και Malala Yousafzai ο Abosch φωτογράφισε την “Πατάτα #345” το 2010 και την πούλησε τον περασμένο χρόνο στην ιλιγγιώδη τιμή του 1.000.000 ευρώ.

https://www.instagram.com/p/p

Τραβηγμένη στο κλασικό φορμάτ που αγαπάει ο δημιουργός, μπροστά από ένα μαύρο σαν έρεβος φόντο, η “Πατάτα #345” είναι μια ακόμη τυπική πολύτιμη λήψη του. Αν κάποιος επιθυμεί να φωτογραφηθεί από τον Abosch θα πρέπει να πληρώσει από $150.000 έως και μισό εκατομμύριο για αυτό άλλωστε ο φωτογράφος που περνάει το χρόνο του στην Ιρλανδία και την Αμερική αυτή την εβδομάδα βρέθηκε εκεί όπου η πελατεία του συχνάζει. Στο Νταβός της Ελβετίας.

https://www.instagram.com/p/p

Η ιστορία του όπως τη διηγήθηκε στο Business Insider είναι όσο περίεργη είναι και ο πολύ ακριβός βολβός του. Δεν σπούδασε φωτογραφία, δεν θέλησε να γίνει φωτογράφος, είναι ένας βιολόγος που αγαπάει την τεχνολογία και τις γλώσσες κώδικα.

https://www.instagram.com/p/p

Ξεκίνησε χωρίς πορτφόλιο όταν η ανάγκη έφερε τη δισκογραφική CBS Records στα πόδια του. Δουλεύοντας για εκείνους σε άλλο πόστο, έπρεπε ξαφνικά να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα κάποιες επαγγελματικές λήψεις. Ο Abosch είχε μαζί του τη μηχανή του και όταν τον ρώτησαν πόσα θέλει για να αναλάβει τη δουλειά τους απάντησε $5.000 δολάρια.

https://www.instagram.com/p/p

Στην ερώτηση τους γιατί τιμολογεί τόσο τις υπηρεσίες του εκείνος τους αποστόμωσε. Είχε διαβάσει ότι ο Herb Ritts, εμβληματικός φωτογράφος κυρίως του ασπρόμαυρου πορτρέτου των 90s ζητούσε τα διπλά για μια μέρα. Το στέλεχος του απάντησε ότι εκείνος δεν είναι ο Ritts, ο Abosch του ανταπάντησε ότι αν θέλει μπορεί να τηλεφωνήσει σε εκείνον, δεν είχε κανένα πρόβλημα ο ίδιος και μετά από κάποια κλικ όλα έγιναν ακριβή ιστορία.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ