ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε η Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη διδάσκοντας «L’ Art de la Table»

Εντυπωσίασε η Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη διδάσκοντας «L’ Art de la Table»

Πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Μαρίλης Γλύπτη Κανελλάκη στο Αρσάκειο Ψυχικού.

Στο κατάμεστο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού έγινε η παρουσία του νέου λευκώματος της αποφοίτου Μαρίλης Γλύπτη Κανελλάκη, με τίτλο «L’ Art de la Table» (εκδόσεις Φερενίκη) , την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Είναι η πρώτη φορά γίνεται ένα βιβλίο για το art de la table. Όχι για το πώς να τοποθετήσεις τα σερβίτσια, αλλά πραγματικά για το πώς να συμπεριλάβεις την τέχνη στο τραπέζι.

Την προσφώνηση έκανε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κυρία Νονίκη Πέρδικα.

Το βιβλίο παρουσίασαν η γκαλερίστα Μαρίζα Φασιανού, η διευθύντρια του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη η Μαργαρίτα Σφέτσα , διευθύντρια του ΒΗΜΑGAZINO και ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης.

Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής παρουσίασης, στον κατάμεστο χώρο του θεάτρου του Αρσακείου Ψυχικού, η ταλαντούχα συγγραφέας τόνισε τη σημασία που έχει η τέχνη του υποδέχεσθαι από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

H Μαρίλυ Γλύπτη-Κανελλάκη αποκαλύπτει τα μυστικά για ένα εντυπωσιακό Art de la Table μέσα από το βιβλίο της.

«Πρόκειται για ένα λεύκωμα που όμοιό του δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά με ελληνική υπογραφή, σχετικά με την τέχνη του τραπεζιού. Δίνει ιδέες, αντλεί έμπνευση από την Ελλάδα, την ιστορία και την τέχνη, αλλά και την αρχιτεκτονική και τη μυθολογία» ανέφερε στο CNN Greece η κυρία Μαρίλυ Γλύπτη-Κανελλάκη.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο της η συγγραφέας: «Από παιδί θυμάμαι την μητέρα μου να με μαθαίνει να στρώνω τραπέζια και να υποδέχομαι φίλους. Στην μνήμη μου φέρνω τη φαντασία που επιστράτευε ώστε να δημιουργήσει συνθέσεις, αλλά και την ηθική ικανοποίηση που της έδινε αυτή η δραστηριότητα. Δεν γνωρίζω αν επιστημονικώς έχει αποδειχθεί ότι το καλό γούστο κληρονομείται, εκείνο που γνωρίζω είναι πώς διδάσκεται και εξελίσσεται».

Η κυρία Κανελλάκη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αλέκο Φασιανό για τη δημιουργία του σερβίτσιου για τον οίκο Bernardaud που κοσμεί το βιβλίο.

Το βιβλίο της Μαρίλης Γλύπτη-Κανελλάκη «Art de la Table» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε cocktail στο μεγάλο χωλ του σχολείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ