ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πέπλο» ειρήνης πάνω από το Βερολίνο: Ένα έργο τέχνης για τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους

«Πέπλο» ειρήνης πάνω από το Βερολίνο: Ένα έργο τέχνης για τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους
AP Photo/Markus Schreiber

Ένα έργο τέχνης αποτελούμενο από εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα ειρήνης, «ξεδιπλώθηκε» μπροστά από την πύλη του Βραδεμβούργου για την επέτειο των 30 ετών από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Το έργο ονομάζεται «Visions In Motion» («Οράματα σε κίνηση») και «σκέπασε» τη Λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, μπροστά από την περίφημη πύλη του Βραδεμβούργου. Το δημιούργησε ο Πάτρικ Σερν (Patrick Shearn) και αποτελείται από περισσότερα από 100.000 ιδιόχειρα μηνύματα.

Οι εορτασμοί για την 30η επέτειο της πτώσης του τείχους κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα και το τεράστιο «δίχτυ» με τα μηνύματα είναι μέρος τους. Ο καλλιτέχνης, που έχει ως βάση του το Λος Άντζελες, έχει δημιουργήσει παρόμοια installations και αλλού στον κόσμο.

AP 19305527662350

AP Photo/Markus Schreiber

Ο Σερν είπε στο Associated Press ότι με το έργο του θέλει να μεταφέρει τη δυναμική ενός κόσμου που αλλάζει, όπως κινούνται τα μηνύματα με τις ριπές του ανέμου. Ανάμεσα στα μηνύματα διαβάζει κανείς φράσεις όπως «η αγάπη νικά», «Επανάσταση» και «Ελπίζω το τείχος που υπάρχει μέσα στα μυαλά των ανθρώπων να εξαφανιστεί κι αυτό»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ