ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βένια Παπαθανασοπούλου: Για πρώτη φορά μια γυναίκα στο «τιμόνι» της Λυρικής Σκηνής

Βένια Παπαθανασοπούλου: Για πρώτη φορά μια γυναίκα στο «τιμόνι» της Λυρικής Σκηνής
Εθνική Λυρική Σκηνή

Τον παραιτηθέντα Βασίλη Καραμητσάνη διαδέχεται στη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια γυναίκα, η Βένια Παπαθανασοπούλου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπουργός, Λίνα Μενδώνη «απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του».

Ποια είναι η Βένια Παπαθανασοπούλου

Η νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΣ είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, LL.M. (Πανεπιστήμιο ESSEX, Αγγλία), Νομική Σύμβουλος & Γραμματέας Δ.Σ. της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (CEDR UK, Υπουργείο Δικαιοσύνης).

Παράλληλα έχει διατελέσει Νομική Σύμβουλος, Εταιρική Γραμματέας και Γραμματέας Δ.Σ. στις εταιρείες Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε (Δ.Ε.Η.), Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. Ινστιτούτο Τύπου Α.Ε., Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ Α.Ε.) και QUEST Συμμετοχών Α.Ε. (QUEST HOLDINGS).

βένια

H Βένια Παπαθανασοπούλου είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

Έχει επίσης διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2009 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» (Μάρτιος 2016-σήμερα), στην οποία παρέχει pro bono νομικές υπηρεσίες από το 2010.

Είναι μέλος σε πολλούς ελληνικούς και διεθνείς φορείς και συμπεριλήφθηκε στην πρώτη έκδοση του «GC POWERLIST Greece & Cyprus 2018» του διεθνούς ανεξάρτητου οδηγού αξιολόγησης «The Legal 500» για τους εταιρικούς δικηγόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ