ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λούβρο: Η έκθεση για τον Ντα Βίντσι έσπασε όλα τα ρεκόρ - 1,1 εκατομμύριο επισκέπτες

Λούβρο: Η έκθεση για τον Ντα Βίντσι έσπασε όλα τα ρεκόρ - 1,1 εκατομμύριο επισκέπτες
AP Photo/Thibault Camus

Η έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου για τα 500 χρόνια από το θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι τελείωσε και θα μείνει στην ιστορία, έχοντας καταρρίψει όλα τα ρεκόρ για το μεγαλύτερο Μουσείο του κόσμου.

Ο αριθμός των 1.071. 840 εισιτηρίων στην έκθεση για τα 500 χρόνια από το θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αντιπροσωπεύει «ένα απόλυτο ρεκόρ για το Μουσείο του Λούβρου, με την τελευταία μεγαλύτερη σε αριθμό προσέλευση να χρονολογείται από την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Ντελακρουά (2018) και προσέλκυσε 540.000 επισκέπτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διασημότερο Μουσείο της Γαλλίας.

«Είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι ένας καλλιτέχνης της ιταλικής Αναγέννησης συνεχίζει να μαγεύει τόσο το μεγάλο κοινό», είπε σχετικά ο Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ, διευθυντής του Λούβρου.

Με το εισιτήριο στα 17 ευρώ, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει δέκα πίνακες του μεγάλου Δασκάλου της Αναγέννησης -όταν ο συνολικός αριθμός έργων που αποδίδονται στον Ντα Βίντσι είναι μόλις είκοσι. Η έκθεση περιλάμβανε επίσης 150 έργα (σχέδια, χειρόγραφα, γλυπτά, καλλιτεχνικά αντικείμενα), που είτε είχαν δημιουργηθεί από το χέρι του ίδιου του Λεονάρντο είτε από τους μαθητές του.

Στις 104 ημέρες που διήρκεσε η έκθεση, πέρασαν τις πύλες του μουσείου 9.783 επισκέπτες την ημέρα κατα μέσο όρο.

AP 19296692909390

@AP Photo/Thibault Camus

Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός, για μία έκθεση που διήρκεσε 4 μήνες, εξηγείται από το γεγονός ότι υπήρξαν 46 επιπλέον νυκτερινά openings, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουσείου, η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή και τις τρεις τελευταίες νύχτες.

Η έκθεση με θησαυρούς από τον τάφο του Τουταγχαμών, στη Λα Βιλέτ, το 2019 είχε προσελκύσει 1,42 εκατομμύρια επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ