ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος
Pixabay

Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος. Πιθανή νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τον Ιούνιο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου.

«Η ασφάλεια των θεατών, των συνεργατών, των υποστηρικτών, καθώς και των ξένων προσκεκλημένων καλλιτεχνών, αποτελούν αναμφίβολα προτεραιότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση, «λαμβάνοντας υπόψη του τις τελευταίες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών, σχετικά με την εκτίμηση εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Τέλος, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (εκτός από αυτές που απευθύνονται σε σχολεία) και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του «διεξάγονται κανονικά και φυσικά, θα επανεκτιμάται η διεξαγωγή τους ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης της δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της αναβολής μιας σειράς από πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 5 ως τις 15 Μαρτίου.

«Ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με την οποία αναβάθμισε την εκτίμησή του για την εξάπλωση του κορωνοϊού, και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να αναβάλει τη διεξαγωγή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης», ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Η ασφάλεια των εργαζομένων, των θεατών, των κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης και των προσκεκλημένων του φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν προτεραιότητά μας. Εξετάζουμε την προοπτική διεξαγωγής του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου και θα επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό με περισσότερες πληροφορίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ