ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Τέχνη την εποχή του κορωνοϊού: Online θα γίνει η φετινή Art Basel

H Τέχνη την εποχή του κορωνοϊού: Online θα γίνει η φετινή Art Basel
artbasel.com

Μετά την ακύρωση της μεγάλης έκθεσης Art Basel Hong Kong, λόγω του κορωνοϊού, η διοργάνωση ανακοίνωσε ότι οι έμποροι έργων τέχνης θα εκθέσουν σε διαδικτυακά εκθετήρια.

Εκτός από τα μουσεία, που έχουν βάλει στο πρόγραμμά τους εικονικές περιηγήσεις και την ακύρωση της μεγάλης ετήσιας έκθεσης έργων Τέχνης Art Basel Hong Kong που ήταν προγραμματισμένη για αυτόν το μήνα, η διοργάνωση ανακοίνωσε ότι οι έμποροι έργων τέχνης θα εκθέσουν σε διαδικτυακά εκθετήρια από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου.

Οι 231 έμποροι έργων τέχνης που θα συμμετάσχουν θα προσφέρουν σε αυτήν την πρωτοβουλία συνολικά πάνω από 2.000 έργα τέχνης. Η συνολική αξία τους αποτιμάται σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια. Κατά συνέπεια η φετινή Art Basel HK θα προσφέρει την ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης που έχει ποτέ προσφερθεί από ένα και μόνο διαδικτυακό τόπο.

Η είσοδος στον εικονικό κόσμο της τέχνης θα γίνεται με τα κριτήρια που υπήρχαν όταν η έκθεση λειτουργούσε και με φυσική παρουσία.

Basel 2

@artbasel.com

Οι VIP πελάτες θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να δουν όλα τα νέα έργα και αυτά που προσφέρονται από τους εμπόρους (18 – 20 Μαρτίου), ενώ το ευρύ κοινό θα διαβεί τις εικονικές «πύλες» του εκθεσιακού χώρου από τις 20 ως τις 25 Μαρτίου. Για λόγους διαφάνειας, η πλατφόρμα δεν θα προσφέρει δυνατότητα click to buy. Οι ερωτήσεις θα γίνονται μέσω διαδικτυακής φόρμας προς τους εκπροσώπους των γκαλερί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα απαντήσουν ή θα ολοκληρώσουν την αγορά με μέσα εκτός της πλατφόρμας της Art Basel (τηλέφωνο, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κωδικοποιημένη εφαρμογή chat). Η απάντηση θα δίνεται εντός 24 ωρών.

Ανάμεσα στους εκθέτες βρίσκονται έμποροι τέχνης που διαθέτουν μία μόνο γκαλερί, αλλά και μεγάλα ονόματα από τον κόσμο των γκαλερί με αίθουσες τέχνης σε όλο τον κόσμο. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μοναδική εμπειρία να βλέπει ή να αγοράζει κάποιος ένα έργο τέχνης που είναι μπροστά του, αλλά αυτό ίσως τελικά να είναι ένα σωτήριο μέτρο αυτή τη στιγμή για την αγορά έργων τέχνης που έχει καταποντιστεί. «Η πρωτοβουλία θα προσφέρει κάποια στήριξη και προσβασιμότητα σε όλες τις γκαλερί και τους καλλιτέχνες», δήλωσαν oι διοργανωτές της Art Basel HK.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ