ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αναβάλλεται το Φεστιβάλ των Καννών

Κορωνοϊός - Αναβάλλεται το Φεστιβάλ των Καννών
AP Photo

Αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού, το ετήσιο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Δεν θα διεξαχθεί «στις προβλεπόμενες ημερομηνίες» από τις 12 έως τις 23, αλλά μπορεί να μετατεθεί γι αργότερα, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

«Σήμερα, λάβαμε την ακόλουθη απόφαση: το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Αρκετές εκδοχές μελετώνται για τη διεξαγωγή του, από τις οποίες η κύρια εκδοχή μπορεί να είναι μια απλή μεταφορά των ημερομηνιών, στις Κάννες, τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου 2020», αναφέρει η ανακοίνωση.

372 θάνατοι στην Γαλλία

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση των Αρχών, οι νεκροί στη Γαλλία από τον κορωνοϊό έχουν φτάσει τους 372, με το τελευταίο 24ωρο να χάνουν τη ζωή τους 108 άτομα, Πρόκειται για μία αύξηση σχεδόν 41%.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 χθες, πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με χθες.

Υπολογίζεται ότι η χώρα διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπλισμό, όμως τα κρεβάτια αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ