ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τσέχωφ, Σαίξπηρ και Άλκη Ζέη, στην online σκηνή του Εθνικού Θεάτρου - Το πρόγραμμα

Τσέχωφ, Σαίξπηρ και Άλκη Ζέη, στην online σκηνή του Εθνικού Θεάτρου - Το πρόγραμμα
Εθνικό Θέατρο

Μένουμε ασφαλείς και παρακολουθουμε θέατρο από το σπίτι μας στο διαδίκτυο. Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει την προσπάθειά του να βοηθήσει στις συνθήκες της εποχής του κορωνοϊού και παρουσιάζει ακόμα τρεις παραστάσεις του, online.

Το Εθνικό Θέατρο και αυτή την εβδομάδα μας προσκαλεί να συντονιστούμε στην ψηφιακή του σκηνή εδώ, για να παρακολουθήσουμε τρία διαχρονικά έργα, τρεις εμβληματικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, της Αλκης Ζέη

11

Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα. Παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δυο χρονιές στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Παρασκευή 8, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 9 Μαϊου.

Τίμων ο Αθηναίος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

22

Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Σάββατο 9, από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα της Κυριακής 10 Μαΐου.

Ο Θείος Βάνιας, του Άντον Τσέχωφ

33

Ένα έργο βαθιά ποιητικό, τρυφερό και ανθρώπινο, όπου η ζωή σχοινοβατεί ανάμεσα στα δράμα και την κωμωδία. Παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Κυριακή 10, από τις 14:00 το μεσημέρι, έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 11 Μαϊου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ