ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Μπενάκη: CLOSE UPS - Μια σειρά online βίντεο μάς ξεναγεί στους θησαυρούς του

Μουσείο Μπενάκη: CLOSE UPS - Μια σειρά online βίντεο μάς ξεναγεί στους θησαυρούς του
Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη με τη σειρά βίντεο με τίτλο CLOSE UPS που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την επιθυμία των ανθρώπων του Μουσείου να βρεθούν ξανά κοντά στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Η σειρά βίντεο CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

Στα πρώτα επεισόδια αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου και πρωταγωνιστές αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού.

Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί δύο επεισόδια. Στο πρώτο η Ειρήνη Παπαγεωργίου, επιμελήτρια του τμήματος της Προϊστορικών, Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του Μουσείου Μπενάκη μας μιλά για μία ξεχωριστή «Μελαμβαφή πυξίδα».

Στο δεύτερο επεισόδιο, με αφορμή την «Προτομή του Αντώνη Μπενάκη», ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη αναφέρεται στη ζωή και το σημαντικό έργο του δημιουργού και ιδρυτή του Μουσείου, ο οποίος εν ζωή το δώρισε στο ελληνικό έθνος.

Η παραγωγή των βίντεο έγινε από την εταιρεία AbFab Productions σε σκηνοθεσία και μοντάζ του Κυριάκου Γκίκα. Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο benaki.org/closeups

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ